hep ben okurdum doğum hikayelerini acaba bende nası olucak diye düşünürdüm olduda bitti çok şükür birazcık uzun gelebilir ama çok kolay doğum hikayem 🐣🌹 (istanbul pendik medipol dç. dr.esranur tola) 11 şubat cuma günü kontrolüm vardı 39+3 olmuştum kuş gibiydim tık ağrım yoktu nst bile yarım çekildi o gün esra hocam dedi alttan mıayene edicektim ama çok iyi görünüyosun açılma fln olsaydı yürüyemezdin veya bi yüzünden anlaşılırdı rahatsız olduğun dedi normal muayene etti bebeğime ult. baktı salı günü 40. haftasında gel dedi eğer yine ağrın suyun veya kırmızı kanaman olmazsa 41. haftayı beklicez suni sancıyla başlatıcaz inşallah gerek kalmaz dedi üzülerek çıkmıştık hastaneden yine olmadı diye dışarıda da kar başlamış hadi dedik taksi yerine metroyla gidelim hem yürüyüş olur hem kar yağıyo dedik birden böyle bacaklarım ağırlaştı adımlarım zorlandı dedim heralde dışarısı soğuk yürüyorum ondan oldu 🤭 eve gittim kalçamda ağrı var yürürken zorluk çekiyorum iyice üstüne gittim ağrının çalım ata ata sürekli odaları gezdim belime sızı şeklinde 5- 10 sn süren sızılar girdi dakikalar tuttum 🥰
acaba dedim doğum sancısımı yoksa üşüdüm de kasılıyomu bacaklarım felan çözemedim annemle kız kardeşimde gözüme bakıyolar sancım gelsede doğum olsa diye herkes merak içindeydi 🤭 Ben çok ağır sancılar olur diye bekledim açıkcası hiç öyle dğildi sızı şeklinde 5-10 sn süren bazen 30 sn süren ağrıydı belden bacaklarıma doğru bi sızıydı.
cuma hast. çıkışı İkindi gibi başladı sabah 8e kadar hep böyledi sancım 8-10 dk ya ininceye kadar gitmedim ( sancı girdiğinde sürekli sümmes sebiile yesserah ayetini bol bol ayetel kürsi okudum dualar hürmetine aşırı kolay oldu doğumum) ctesi sabah 8de hastaneye gittik muayene oldum 5 cm açılma var çok güzel dedi ebe sen baya kat etmişsin çok iyi yapmşsn dedi o sıra yine hafif 10sn süren sızılar girdi yatışım yapıldı yatış olduktan sonra heriey çok hızlı gelişti suyumda gelmemişti suyumu patlattılar hiç ağrı felan olmuyo su patlarken sadece sıcak su akıyo uzuun uzuun rahatlıyosun baya. Ebeler dediki suyun bitti artık şimdi sancılarını biraz daha fazla hissedebilirsin hiç korkma dediler ve kendi kızıymışım gibi ilgilendi hepsi öyle tatlı dilli insanlarki anlatamam. ılık duşa girmem için havlu verildi eşim sıcak su tuttu belimden aşağıya doğru yarım saat suda kaldım o esnada tabi sancılarım 1- 2 dk ya inmişti sudaykende demirden tutunup oturup kalktım çok iyi geldi sancılarımda hiç bağırmadım hep dediğim ayeti okudum kendimi bağırmakla yormadım 2 kez dayanamıcağım sancı girdi o kadar hemen kurulandım ebe dedi büyük abdestin gelir gibi bi baskı olursa hemen söyle o esnada geliyooo diye bağırdığımı hatırlıyorum o an pırt diye çıkcak sandım çünkü🙈😅
hemen koşa koşa yatağımla doğumhaneye götürdüler esra hocamda geldi acayip hızlılar stres yapmaya vaktiniz bile olmuyo ebeler çok iyiler çok ilgililer haklarını asla ödeyemem. doğum masasına çıkarken bile hakkınızı helal edin diye konuşuyodum sancılarım dayanılmıcak gibi olmadı elhamdülillah 10 dk içinde 2defa ıkındım yağ gibi kaydı geldi bebeğim🐣🍯🤩 o an sanki elinizden balık kayar gibi bi his oluyo çıktığı an hiç bişi olmamış gibi birden ağrı kesiliveriyo rabbimin kudreti çok büyük 🤲🏻💓 ebeler ıkınırken başımın altına kolunu koydu çenemi göğsüme dayamam için aynı bebeğe muamele yapılır gibi ilgi alaka gördüm çok kolay doğum oldu bebeğimi kucağıma verdiler o an ağlamaması için ezan okudum sessizce hiç ağlamadı miniğim güldü boncuk boncuk gözyle bakıştık koklaştık sıcacık bi melek koynumdaydı 🥰doktorumda diyo fıs fıs nediyosun ebede duymuş ezan okuduğumu annesi kızına duasını ediyo dedi 🤭doktorumda maşallah ben böyle doğum görmedim öyle kolaydıki bebekde ağlamıyo gülüyo dediler🥰 öyle odamıza geçtik çok duygulu anlardı Rabbime çok dua edin hamilelerin duası kabul olur kelimesi kelimesine ne ettiysem doğumum için aynısını verdi Rabbim elhamdülillah 🤲🏻❤️