Rumif Nagis epidural iki genel oldum uyanınca acayip agrilarim oldu bir epidural oldum ol aşar iyiydik ne bir agri bir sızı oldu KESK’e digerleri öyle olsaydim ben gayet memnunum suan 4. Gebeyim onu da el odural düşünüyorum
Ftmamt111 Ben şahsen doğumumu genel anestezi istıyorum omuriliğime iğne yaptırmak tehlikeli geliyor belki bebeğimi o an göremiyecem ama olsun sağlıklı olalımda Allah’ın izniyle bi ömür benimle olur inş🤗😍
Teacher34 Ftmamt111 Yanı dogduktan snra hep bırlıktesınız hatta ay bırı aldada bır dınlensem dıceksınız 5 dk gec gorsek bısey olmaz en ıyısı tamamen uyusmak
dilos Benim Doktorum spinal önerdi genel anestezinin spinale göre daha tehlikeli olduğunu ne kadar çabuk da alınsa bebek bir miktar narkoza maruz kaldığını söyledi yalnız anestezi uzmanının tecrübeli ve iyi olmasıyla ilgili
Rumif Rumif epidural iyi ben e kısacası omuriliğe ine batıyor evet ama her halükarda o narkozlu alıyorsun genel de aşırı narkoz verilse oda tehlikeli
momtobee Benim doktorum sezaryen için epidurali önerdi. Spinalde belden yapılan anestezi anında etki ederek heyecanlı panik anne adayının ameliyathanede bekletilmeden işleme başlanması açısından sıkça tercih edildiğini epiduralde ise anestezinin etki etmesi 20 dkyı bulduğu için ameliyat ortamında anne adayının sakince bekleyebildiği durumlarda spinale göre daha konforlu olduğunu belirtti. Çünkü epiduralde bele takılan katater sayesinde ameliyat sonrasında da direkt o bölgeye ağrı kesicilerin burdan verilmeye devam etmesi açısından daha iyi. Spinalde uyuşukluk geçtiği an ağrılar başlıyor, Ağrı kesici yapılsa da bölgesel olmadığından direkt etki etmesi zaman alabiliyor. Şahsen sezaryen olcak olsaydım epidural tercih ederdim diye düşünüyorum fakat normal doğum bekliyorum bakalım. Bu arada narkoz yalnızca genel anestezide verilir. Epidural ve spinal bölgesel anestezi olduğundan narkoz almamış olursunuz bu da hem bebek hem anne adayı için çok daha sağlıklıdır.
Rumif Nagis belden iğne yi yaparken kafanı oynatma yeter kafanı oynatman uyuşma geçince bas agrisi yapıyor ben iğneyi merakımda arkama dönüp bakmak istedim basın agrir kafanı kımıldatma demişti sadece bas agrisinoldu oda fazla sürmeden geçti
AyseSapmaz Ben genel anestezi ile oldum yani düşündüğüm zaman o kadar güçlü değilim sanırım sezaryen olurken canlı canlı izleyemezdim😷😴
Obsesifk Genel anestezi ile sezaryen olalı 23.gün bugün bilmiyorum bi ben mi böyle oldum ama ben çok rahattım uyandığımda doğum sonrası bebeğimi gördüğümde falan gayet mutluydum durduk yere olan bir acı ağrı yoktu ama sonuçta bu bir ameliyat ve ağır bir ameliyat ne kadar olmasada hertürlü biraz ağrınız olur prenses gibi kalkmayı beklemeyin sizi kesip dikiyorlar sonuçta ben spinal yada epidural farketmez ikisinede cesaret edemezdim sanırım anca yanımda eşim olursa bi ihtimal 🙂
Nagis Bana da cogu insan genel anestezi ol dedi . belden ugusmada ağrı kalıyor felan dediler ya kişiden kişiye degisyo bilemem. Ama bide grip oldum genel yapmazlar herhalde😥