Busbushatun Mzgnylmz doktorlar tutabılıyorsanoz 2.trımestrda tutulmasını onerıyor 5-6. ay hatta, zararlı kesınndemek olmaz tabı ama vucudun enerjıye besıne ıhtıyacı var su mesela en onemlısı dırek bebek zarar gormese bıle sızı yorabılır
Sinemtnm Mzgnylmz canım miğde bulantın riskli bir durumun kullanman gereken önemli bir ilacın yoksa tutabilirsiniz bence çünkü ben 4 ay aç yattım bir bardak su bile içemedim kusmalardan bulantıdan ama çok şükür bebeğim sağlıklı gelişimi güzel sadece ben çok yıprandım .. iftar sahur arası gerekli besinleri alırsın ki zaten ilk 3 ay depolarından beslenecek yemesen bile bebeğin gerekli besini alıcak tabi bu benim düşüncem yine de doktoruna danışarak hareket etmen en doğrusu olur
kralannesi Mzgnylmz hamilelere farz değil zaten parasını verirsin saatler çok uzun baya bi süre aç kalacaksın bebeğine günah nasip olursa seneye tutarsın
mukaddesmasal Hamileliğiniz normal ilerliyorsa tutun derim ben ilk oğlum da 6 aylıkken tuttum 2 gun tek yedim ama bu dogumum oruca denk geliyor bilmiyorum nasil olacak
bircivcivannesi kralannesi canım hamilelik bir hastalık değildir. o yüzden fidyesi yoktur, daha sonra tutmak kazasını etmek gerekir
bircivcivannesi _glc1991 kralannesi Eğer gebelik şekeri vs gibi özel bir durum yok her şey yolunda ilerliyorsa tabii ki tutulabilir. Hamileyken oruç tutan ve tutmayan anneler arasında yapılan araştırmalarda bebege yansıyan olumsuz bir durum saptanmamis özellikle aklınıza takiliyorsa kilo ve gelişim konusunda ( eğer gebelik normal ilerliyorsa tabii ki ) Yani bebeğe günah değildir :) Bebeğe bir zararı yok.
Mzgnylmz kralannesi yok bebege günah olduğunu hiç düşünmedim kendim dayanabilir miyim dıye sorguladım.aksine tutunca daha bi huzur dolu oluyor insan
bircivcivannesi Mzgnylmz ben de midem beni zorlamazsa tutmayı düşünüyorum, istiyorum. o borcun sonra ödenmesi var bir de herkesle beraber tutmak iyi oluyor. zaten oruç da tutamazsam ramazan ruhunu yasayamam beni çok üzer ne teravih var ne mukabele oruç olsunn bari :/
_glc1991 bircivcivannesi ne gerek var okadar saat aç susuz kalmaya daha sonra borçlarını ödeyebilir tutmadıklarını hem gebe hem aç susuz bilmiyorum tabi herkesin kendi kararı ben zorluk açısından düşünüyorum 🤨
istanbul3434 Mzgnylmz her hamilelik bir degil o yuzden tıbbi olarak bir engeliniz var mi diye doktorunuza danismayi ihmal etmeyin. Tutup tutmama konusunda yorum yapamam cok kisiye ozel bi karar ama tutacaksaniz da doktorunuzun bilgisi dahilinde kontrollu olarak tutun.
Dilek58 Mzgnylmz bn 17 haftalığm tutuyrm canım cuma günü kontrolüm vardı doktr herşey norml dedi bnde cumartesi başladım ara ara tutup ara vermeyi düşünüyorum nasipse ramazan orucumu tutmak istiyorum rabbim izin verirse inşallah 🤲🏻🥰
tknmltm Mzgnylmz ben bilmiyordum hamile olduğumu bir gün tuttum ve o gün o kadar halsizlik ki Yani hiç öyle olduğumu bilmem bir daha cesaret edemedim inşallah siz tutabilirsiniz.
Ozge3747 Mzgnylmz Hamilelikte öellikle ilk üç ay oruç tutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Siz bilirsiniz doktorunuza göre hareket edin.
bircivcivannesi _glc1991 tutmaması da günah değil zaten, her şey yolundaysa tutması da zararlı değil. herkesin bünyesi farkli bence bir iki gün deneyip kendini ona göre tutulabilir ya da tutulmayabilir sonuçta dinimiz serbest bırakmış bu konuda karar anneye kalmış🌼
Esss58 Mzgnylmz ben ilk hamilelikte bilinçsizdim oruç tuttum 16 haftalık falandı herhalde yarısına kadar tuttum ama yerlerde sürüne sürüne resmen tüm enerjim yok oluyordu heleki iftara 1 2 saat kala sonra lekenmem oldu doktora gittim doktor bayağı kızdı nasıl tutarsin diye ben aç susuz kalınca bebekte beni tabiri caizse sömürüyordu yani 😂 ben önermem canm sana yazık, ben hepsini tuttum kışın zaten tutarsin tekrar inşallah. Hem müsaadesi de var günah değil ki yine de sen bilirsin tabi 😊
Elifsu63 Mzgnylmz daha kucuk bebek tuta bilirsin ben gecen yil oglumda 38 haftaliktim 10 kutum 11gun dogum yaptim
Mzgnylmz Elifsu63 canım kronik hastalıgım var doktor normal de de tutmamı istemiyor ama beb dinlemiyorum tutuyordum şimdi bide hepten kötü olmıyım
idiloska Uzun süre yemek yemeyince bebek içerde rahatsız oluyor, ben bi gün öğle yemeğini aksattım, geç yedim bebe kıpır kıpır oldu sonra. Bence doktora sorun.