Nehirimmm06
İyi akşamlar canım. Öncelikle geçmiş olsun. Benim de bir kaybım var, şu an 18+4 üm ve 13.haftadan beri birçok kez adet kanaması gibi kanama geçirdim. Canını sıkmak için söylemiyorum asla, sadece etrafında belki hamileliğini güllük gülistanlık geçirenler vardır ama maalesef herkesin hamilelik süreci o kadar kolay geçmiyor. Ben de her kontrole senin korkularınla gidiyorum. Benim bu süreçte daha rahat hissetmek için yaptığım şey kontrole daha sık gitmek. Bazen her hafta gittim bazen iki haftada bir. Her gün, müsait oldukça fetih ve inşirah suresi okuyorum. Ben rahatladığımı düşünüp akışına bırakıyorum, sen de bu dönem için inancına göre seni rahatlatacak bişeyler yapabilirsin. Ben de benzer durum yaşadığım için biliyorum ki tamamen sakin kalmak, düşünmemek, kaybetme korkusunu içinden atmak çok zor. En azından çevresel etmenlerden uzak durmak lazım. Ben kendimi başkalarıyla, onların hamileliği ile kıyaslamıyorum. Olumsuz yorum, olumsuz hikaye okumuyorum. Forumda da özellikle olumsuz olan gebelik hikayelerinden uzak duruyorum. Her zaman aklımda olan şey şu; beterin beteri var, Allah bizi daha büyük sorunlardan korusun. Yaşım genç, kaybım da dahil hamileliklerim doğal yoldan oldu, çok şükür Allah aratmadı. Çektiğimiz sıkıntılar da bu güzelliğin sadakası olsun, sonunda kucağıma almak nasip olsun diyerek hep olumlu düşünmeye çalışıyorum. Seni ne rahatlatacaksa onları yapmaya çalış. Sen elinden gelen tedbiri aldıktan sonra, olacağın önüne zaten geçemezsin. İnşallah bütün sıkıntıların geçer, minik bebeğin sağlıkla doğar. İnşallah biraz ilerleyen haftalarda hareketlerini de hissetmeye başlayınca bu korkuların biraz olsun geçer. Bundan sonra korkuların biri bitse diğeri başlayacak, annelik böyle olacak. Bak annem hala memlekette benim yanıma gelemediği için çok üzgün halde, elinden gelse her dakika telefon edip kontrol edecek. Korkmak tedirgin olmak da bu işin doğasında var. ❤️🌺