Merhaba kizlar artık happy kidssteyim.burayi cok sevdim ama buraya girmeye vaktim olurmu bundan sonra bilemiyorum buraya dogum.hikayeleri okuyarak girmeye basladim simdi cok şükür.bana yazmak.nasip oldu ama dogumdan sonra hemen yazmayanlara anlam veremezdim hemen yaz iste niye bekliyorsun diye kızardım yaşadım gördüm o halde uzatmadan hemen anlatayım;Ben doktorumla birlikte epidural normal doğuma karar vermiştim ve herseye hazırdım.cati muayeenem falan yapilmisti hic bi sorun gozukmuyordu 9 şubat günü tam 39+1 iken dogumum.başladı o gün gayet iyidim dogumdam sonra yapamam diye buzdolabımi fırınmi falan temizledim aksam esim geldi yemek yedik çay yaptik filmimizi izlemek için hazirlandik koltuğa eşimle.birlikte uzandik cayimizin demini almasını bekliyorduk ki birden çocuğun tekmesini hisseder gibi pıt diye bisey hissettim ve sızıntı olmaya başladı direk.klozete koştum.ve suyumun geldiğini farkettim tamamen bisalmasini.bekledim.yaklasik 5.dakika boyunca bir çay bardağı kadarr falan geldi sonra hemen ben netten.baktim su geldikten sonra duşa girilimi diye bi sakıncası olmadığını öğrendim ve duşa girdim eşimde bu sırada çantalarımı zi arabaya taşıdı sonra direk.hastaneye koştuk herkese haber verdik aksma 9 buçuk civarıydi ben kesin dogum yapicam gözüyle baktım çünkü suyun gelmesi doğumun basladigini gösteren en net belirtidir. Hastaneye vardık suyumun geldiğini söyledim hemen tekerlekli sandalyeyle dogumhaneye aldılar beni ebe açıklığa bakti yok nstye bağladı sanci yok bana dokotrumu arayıp bilgi.verdigini gelen şeyin belki su değil idrar kaçırması.veya akinti olabilecegini söyledi dokotrumda eger hic kesilmeden.gelirse gelsin bu şekilde devam ederse cuma günü görüşürüz demis her cuma kontrolumuz vardi kontrole gelsin simdi gitsin demis biz tabi herkesi.hastaneye boşuna toplamış olduk yanlış alarm diye geri donduk ama yolda geri dönerken bana hafiften belimden.sancilar gelmeye başladı o gece kayinvalidemde evi uzak.oldugu icin gelmişken geri donemedi.bizde kaldı iyikide kaldı eve bir geldik.benim sancılar arttı 10 dakikada 7 dakikada bir derken 4 dakikaya kadar düştü gece 4.bucuga kadar kaynanamla uyumadık sonra esimi.kaldirip.hastaneye tekrar.gittik ama bu seferde yalancı sanci diye geri.gonderirler diye düşündüm gitmek.istemedim kayinvalidem yok artık daha tamam sen bu gece dogurrusun dedi gittik direk çatala alıp.baktilar açılma 1 cm di sancılarım 40 50 arası gidip geliyordu hemen doktoruma haber verip beni yatırdılar ama sancılar inanılmaz derecede dayanilmazdi 1 dakika flaan suruyordu geldiğinde ama çok kötü.bir sancıydi sonra katedralim takıldı bu gerçekten inanılmaz bisey ben yapamadım ama normal yapmak isteyen herkese epidural.kesinlikle tavsiye ediyorum kizlar sonrasında o kadar rahatladimki 1 buçuk saat flaan sürüyor etkisi.bittikçe tekrar yaptılar hic agri çekmedim suni sanci verdiler açılma iğnesi yaptılar ama ne yaptıysak yapalım bir gece de bekledik 7 cmden.fazla acikligim.olmadi maalesef doktor bebegin kafasının sıkıştığıni daha fazla zorlarsam sanada bebegede zarar verebilirim diye sezeryana alinmam gerektiğini söyledi ben beklemek istedim desemde esimin onayıyla beni sezeryana aldılar orda bi epidural daha oldum ve 5 dakika içinde 10 subatta saat tam 18.22 de güzeller güzeli melegimi kucağıma aldım ien merak.ettigim an oydu gerçekten bu duygunun tarifi yok ister sezeryan ister normal ne olursa olsun annelik.gercekten muhteşem.bisey allahim.isteyen herkese nasip etsin simdi 4 günlük anneyim kisim.yanimdq mışıl mışıl uyuyor bakmaya doyamıyorum lohusaligim iki doğuma birden zorlandığım için.biraz ağır.geciyor ama annem ve ablam hep yanımdalar sagolsunlar tabi eşimde ayni şekilde hala daha ayaklanmadim ve emzirme problemi yaşıyorum tek.isteidgim bi an önce.ayaklanip.kizima.kendim bakabilmek dua edin inslalah bunuda atlatırız darısı doğumu yaklaşanların başına inslalah 🥰🥰🙏
Benim tavsiyelerim ise şunlar;
-Depend kesinlikle tercih edin hatta 2 3 paket alin ben 1 tane yeterli diye düşünmüştüm az geldi.
-Hastane çantasını o kadar çok doldurmusumki 2 takim.goturdum sadece 1 tanesi bile yeterli.geldi cok fazla doldurmaya gerek yok
Sadece ihtiyacımızın oldugu kadar götürün
-kalin battaniye cok lazım oldu bunuda tavsiye ederim
Sormak istedikleriniz varsada sorun cevapliyayim 🤗