Ozglll Kızlar merhaba 26 haftalık hamileyim özellikle son zamanlarda kasılmalarım çok oluyo ve artık canımı acıtıyo ikinci gebeliğim 5 yaşında bir kızım var rabbim nasib ederse oğlum olacak kızımda hatırlamıyorum böyle bişey doktora sordum normal değil dedi yani bebek hareket ederken sertleşme olabilirmiş bu normal ama hareket etmediği zamanlar oluyosa değilmiş ve ben genelde dinlendiğimde kasılmalarım oluyo suyum sınırdaymış (fazla yani )magnezyum ve progestan verdı benim gibi olan var mı bu arada bır hafta önce kontrole gıttım 768 gr dı boyunu soylemedı yanı sordumda ultrasonu kapatmıştı tekrar yatmaya üşendim 😂 oyuzden bu sefer öğrenemedim on gün önden gidiyomuş bebeğim
Birminiginannesi Ozglll ben 27+1 de gittigimde bebegim 1100 gram cıkmıştı sizinki biraz kilosu az gibi banada onden gidiyor fln demedi şuan 31+5 olduk bu ay bişey yemedim hep ni işlerim vardı 1574 gram olmuş sizde bence meyve fıstık ceviz fln tüketin
Tugceonur Ozglll 29 da yaşamıştım kasılmaları nst de sancı çıkmıştı ilk gebeliğim 33 haftalık olduk içinizi ferah tutun bol bol su bol bol dinlenin uzanın en azından 30 a kadar ayağa kalkmamaya çalışın
Betus-27 Ozglll evet bende 29. Haftamı dolduruyorum 25. Haftada başladı kasılmalar hergün ara ara oluyor bazı günler çok sıklaşıyor özellikle ayakta kaldığım zamanlar daha sık oluyor kendimi yormamaya çalışıyorum bende doktorum normal dedi rahim ağzına baktı nts ye soktu sorun yok dedi progestan kullanıyorum günde 1 tane bide magnezyum günde 2 defa
Erentoo39 Ben de 28.haftadayım geçen gün karnıma bıçak saplanır gibi oldu, benim de 2. Gebeliğim. İlkinde böyle birşeyle karşılaşmamıştım. Sancı mı oldu yada başka birşey mi bilemedim.Yarın doktora sorucam 😕 geçmiş olsun stres yapmayın emi..
Ozglll Erentoo39 bu öyle bişey değil kas ağrısıdır sizinki muhtemelen bende yaşadım öncekı haftalarda karnım taş gibi olup gevşiyo canımı çok acıtıyo kasıldıgı zaman normal dogum yapmıs bırı olarak acı eşiğimyüksek biliyorum ama bu gerçekten çok cıtıyo doktor normal olmadıgınıve takıp edecegımızı soyledı bakalım
Betus-27 Birminiginannesi buna siz mi karar veriyorsunuz ? Doktoru bişey demediyse normal demekki şu kilo kıyaslamayı bırakın artık bence her bebek aynı kiloda doğmuyor
Ozglll Birminiginannesi 25 haftalıken 768 gr dı kızımüç kilo doğdu rabbım nasıb ederse oğlum olacak oda 3 kilo cıvarı dogar dıye dusunuyorum sadecw haftasına gore nasıl onu merak edıyorumdoktor 10 gun buyuk dedı bunun kıloya bakıp soyledıgını dusunmuyorum kemık yapısıyla alakalı dır bence bırdahakı gıdışıme sorcam neye bınaen önde oldugunu
Ozglll kalben_duam günde iki defa hap olarak alıyorum kasılmalar gecmezse üçe çıkar dedi ve gunde bırdefa magnezyum kullanıyorum
Tugceonur Betus-27 Ara ara hatırlatıyor kendini ama çok şiddetli değil birde artık doğum yakın oldugu için düzensiz olan kasılmalar mühim değil diye ben üstelemiyorum
Betus-27 Tugceonur sizin kasılmalarınız sancılımıydı ? Ne güzel yakınmış ☺️ Bizim daha var zzamanda geçmiyordu😅
Birminiginannesi Ozglll aynen ultrasyonda boyu uzun cıkınca onde gidiyormuş saglıklıysa kilo onemli degil ama bizlerde kilolu cocuk saglıklı cocuk gibi bi algı var büyüklerimizden gelen bişey
EymenAli21 Benimde kasilmalarim oluyo 20 haftadayim renkli ultrason çekildim bugün herşey yolunda çok şükür rahimde açılma vardı doktorum biraz endiselendi geçen en son gittiğimde duphaston kullanıyorum iki haftadır şuan azaldı kasılma ara ara oluyo Perşembe doktor randevum inşallah oda güzel şeyler söyler oğluşum çok şükür iyi sağlıkla dogsun minnaklar inşallah 🥰🤲
Tugceonur Betus-27 belime adet ağrısı gibi ağrı giriyordu bebek bir yere toplanıyor nefes alamıyordum şimdi biraz daha rahatladım