Herkese merhaba kızlar …
Burda okurken çok keyif aldığım doğum hikayelerinden yazmak bana da nasip oldu🤲🏼
Hikayem de olumsuz anlar da var pozitif anlarda lütfen etkilenecek olan hassas gebelerimiz varsa devam etmesin okumaya kimseyi korkutmak istemem 💛
Gelelim CİHANGİR’imin Hikayesine …
Hamileliğim de ilk ay bunaltıları hariç hiç sorun yaşamadım çok şükür Şubat 7 doğum tarihi olarak gözüküyordu ama ben Ocak sonu gibi doğar hep diye doğuyordu içime tabi öyle olmadı 😅
39+3 de doktor kontrolümde bebek kaka yapabilir günü ne kadar gelmezse suni ile başlatıcaz dedi tamam dedim 39+6 da 6 Şubat yatışım verildi sabah hazırlanıp kahvaltı yapıp hastaneye gittik önce açılmam varmı baktılar 1 parmak açılma bile sayılmaz dedi ebe corona testi yaptılar sonra da 9 :30 da suni sancıyı taktılar böyle adet sancısı gibi hafif hafif gelmeye başladı yarım saat içinde doktorum geldi şuan çok birşey hissetmiyorum dedim saat 4 e kadar beklicez böyle eğer açılma olmazsa 5 cm falan sezaryen e dönebiliriz duruma göre bakıcaz dedi tamam dedim ama hiç sezaryen istemiyordum. Sonra benim kendi sancılarım da gelmeye başladı ikisi birden zorlamaya başladı belime öyle bir ağrı giriyordu ki anlatamam sanki ikiye ayrılıyor. Ebe suyunu patlatalım dedi tamam dedim çatala aldı bebeğimin başı bi tık yukardaymış parmaklarıyla onu hem aşağı indirdi hemde suyumu patlattı işte o an dedim ölüyorum heralde bu nasıl acı su aktıkça rahatlıyorsun ama o bebeği kanala oturtması canımı çok yaktı Bebek kanala oturunca tabi her sancıda baskı daha da arttı bu sefer hem belim hemde vajinam ayrılcakmış gibi hissettim saat 1 buçuğa falan geliyordu ama ben perişan oldum o ilk 5 cm beni mahvetti dayanılmaz bir acı eşim geliyor annem geliyor yanıma diyorum istemiyorum ben devam etmicem beni sezaryen e alın diye ortalığı ayağa kaldırdım annem tabi yok kızım yaparsın sezaryen yaparsak sonra pişman olursun yapma diyor ben dinlemiyorum doğuran benim beni dinleyin diyorum ebeye sonra eşimi çağırdılar tamam aşkım sen nasıl istersen onu yapalım dedi beni öyle görünce çok korktu doktoru çağırdılar muayene etti açılman çok iyi ben sana güveniyorum yaparsın çok az kaldı dedi eğer biraz daha dayanmazsan söz alıcam sezaryen e dedi tamam dedim suniyi çıkarttılar bir serum verdiler biraz kendi ağrılarımla dinlenmek denirse dinlendim sonra yine taktılar suniyi başladı yine öyle şiddetli ki anlatmam annem dayanamıyor du beni görmeye eşimle sırayla yanıma giriyolardı ben artık dayanamadım sancım gelince ıkınmaya başladım bu biraz doğumu erkene aldı 😅 benide yırttı tabi 🥲
Ebe şok doğum başlıyor doktoru çağırın gebenin eşini çağırın diye ebe her sancın geldiğinde ıkın dedi ıkındım ama çok şiddetli baskı var saat bu arada 4 falan doğum saatinden yola çıkıyorum neyse doktor geldi uyuşturdu kesi falan attı sonra güçlü güçlü ıkın dedi son nefesime kadar hep ıkındım ama hayatım gözümün önünden film şeridi gibi geçti beynim uyuştu resmen ebeye yüklen dedi doktor ebe bir çıktı karnıma içim parçalandı 4ü 48 geçe oğlum doğdu tam çıkarken balık kayar gibi kaydı içimden orda bir ohhh çektim kucağıma verdiler herşeyi o an unuttum acılarım dindi sıcacıktı mis gibi kokuyordu 🥺 sonra götürdüler bebeğin eşindeydi sıra karnıma baktırarak çıkardı doktor çok birşey hissetmedim çıkarken ama karnım çok acıyordu sonra dil altı ve serum verdiler 15 dakika falan doğumhanede beklettiler dikişlerim atıldı onları çok hissetmedim sonra ebe içimdeki fazla kanı gazlı bezle makasla temizle di karnıma bastırıp azaltmaya çalıştı oda biraz zorladı sonra odaya çıkardılar ateşim çoktu gece boyu geçmedi diğer gün taburcu olduk yürüyorum kendi işimi görüyorum yavrumla ilgileniyorum ama biraz dikişlerim zorluyor o da geçer inşallah 🙏🏻 şuanlık durumlar böyle kızlar çok uzun oldu hakkınızı helal edin tüm detayıyla anlatmak istedim ben hep merak ediyordum çünkü 🙄
Tavsiyeler😋
Depend kesinle alın ben evde halen depend kullanıyorum büyük rahatlık🤌🏼
Gümüş kapak mutlaka edinin
Valize mutlaka bol bol tişört koyun çünkü hastaneler sıcak ve çocuğa kokmasın diye deodorant falan sıkılmadığı için terliyorsunuz
sormak istediğiniz birşeyler varsa müsait oldukça yanıtlarım kızlar 💛 Hayırlı Doğumlar Diliyorum Hepinize 🖤