Merhabalar,
sonunda ben de sağlıkla bebeğimi kucağıma aldım. Cok sukur bin sukur🙏🏼 Darısı basınıza diyor ve hemen tecrübelerimi paylaşıyorum;
40+1 olduk ve hala bebeğimin gelmeye niyeti yoktu ve 40. Haftadan sonra bebeğin kakasini yapma ve yutma riski oldugundan o riski göze almak istemedim o nedenle hastaneye direk yatış yaptım 28.01.2021 sabahı.
acikligim 2 cm e yakındı ama sancım vs yoktu.
Ebeler sabah saat 8 gibi vajinaya açılmayı sağlayacak bir hormon fitili yerleştirdiler ve sonra suni Sanci vermeye başlandı ara ara Nst ye bağlayıp bebeği kontrol ettiler kalan zamanlarda ise surekli beni yürüttüler koridorlarda hareketler yaptırdılar ve pilates topuyla oynattılar. Suni sancının dozu arttıkça ziplatti tabi ama oyle abartıldığı gibi birsey degil bence yani sonuçta doğum yapıyoruz ağrılı olacağını asla unutmayın ama Allah dayanma gücü veriyor inanin buna🙏🏼Açıklığım 4 cm ulaşınca epidural uygulandı.ben epiduralden cok fazla şey beklemişim olay oyle hicbirsey hissetmeyeceksin prenses dogum olacak falan yok yani. Sancın 100 ise senin hissettiğini 60- 70-80 miş gibi algılamanı sağlamakmış amaç. Ogle 13:00 gibi epidural uygulandı açıklığım 4 cm idi Nst ye bağladılar 20-30 dk sonra ebe kontrole geldiginde açıklığım 5-6-7-8 cm derken birden tam açıklığa ulaştım kontrol esnasında ve ikinma gelmeye başladı. Ebe doğumun basladigini söyledi ve doktorumu çağırdılar. Cok güçlü ikinmaniz gerekiyor ben o kısımlarda zorlandım esim hep yanımdaydı ve cok destek oldu Banu çiftçi nin uygulamasındaki nefes ve ikinma egzersizlerini çalışmıştım faydası oldu tavsiye ederim. Veeee 15:27 de bebeğimin sesini duydum 🤗 muhteşem birseydi. Bebek doğduğu anda birden tüm agrilariniz diniyor tüm vücudunuz uyusuk vaziyette ve adrenalin tavan halde. Serumlar dil altı hapları istifralar falan derken plesantayi çıkarmaya çalışıyorlar sonrasında kesi icin dikiş aşamasına geçtiler o kadar uyuşuksunuz ki asla dikişleri hissetmiyorsunuz. Geceliğimi giydirip bebeğimi kucağıma verdiler bir de güzel bir serum uyguladılar agrim sızım olmadı gece boyu.
Sonrası icin tavsiyem;
Mutlaka yemeğinizi ve temizliğinizi yapıp size ve gerektiğinde bebeğe bakacak en az 2 kişi olmali yanınızda.
Dikişlerinizin bakimi çok önemli. Küçük tuvaletinizi yıkamayın sadece kurulayın ve adalox dezanfektan sprey kullanın. Emzirirken basur yastığına oturup ayaklarınızı uzatarak emzirin mutlaka. Aksi halde dikişleriniz açılabiliyor hoş yine de açılıyor ben çok dikkat ettim ama yine de dikişlerimin bir tarafı açıldı. Günde 3-4 defa doktorunuzun da önereceği ilaçlarla pansuman yapmalısınız. Açılan dikişleri tekrar diktirme gafletinde bulunmayın kendi kendine kaynayacaktır.
Şimdilik bu kadar, Allah hepinize bebeğinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin muhteşem bir duygu 🙏🏼