Eaf
Eaf şöyle anlatayım 2,5cm ile yatılım yapıldı açılmam vardı ama sancım gelmiyordu. Epidural 4 cm açılma olana kadar takılmıyor. 4 cm açılmaya kadar suni sancı verildi bu arada sancıyı hissettim ama dayanılmayacak gibi değildi. Sonra epidural takıldı yarım saat içinde bütün ağrılarım geçti. 3 saat içinde 10 cm açılmam oldu(suni sancı açılmayı baya hızlandırıyor) Doğuma alındım. Epiduralin tek kötü yanı buradaydı. Hiç Ağrı hissetmiyordum ıkınma hissi de yoktu ve bana sancı geldiğinde ıkınmam gerektiğini söylediler. Sancıyı hissetmediğim için doktorum şu an sancın var ıkın diyordu. Ikınma hissi olmadan ıkınmak da zor oluyor. Bu yüzden karnıma bastırdılar bu biraz acı vericiydi ama toplam 20 dakika sürdü. 11 de suni sancı verilmeye başlandı 15:19 da Doğum yaptım. Dikiş atılırken de uyuşukluk devam ettiği için hiçbir şey hissetmedim. Doktorla muhabbet ediyorduk dikiş sırasında öyle söyleyeyim. Doğumdan sonra da yaklaşık 3 saat hiçbir şey hissetmedim. Uyuşukluk devam etti. Sonra epiduralin etkisi baya geçmeye başladı dikiş ağrılarni hissetmeye başladım onda da Ağrı kesici veriyorlar zaten. Ertesi gün Eve geldim ağrılarım oldukça Ağrı kesici içtim. Dikiş ağrılarım 1 hafta zorladı sonrası baya rahatladı. Bugün tam 17 gün oldu ve hiçbir şey kalmadı çok şükür. Bel ağrısı hiç hissetmedim aksine Doğum sonrası ağrıları da çok geç hissettim. Baş ağrısı da olmadı kahve iç dediler ama ben o arada unuttum içmeyi. Yani eğer yine Doğum yapacak olsam yine epidural isterim. Tabi herkeste aynısı olur mu bilemem 🤷🏻♀️ Ama ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Canı tatlı bir insanımdır normalde ufacık ağırlara katlanamam ama Doğum fobim vs hiçbir şeyim yok. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim.