Tobby size şunu söyleyim, bende ilk doğumumu mecburiyetten zübeyde hanımda yaptım.. o kötü yorumlardan o kadar çok duydum ki, giderken ağladım.. ama size yemin ederek söylüyorum, girişten itibaren o kadar iyi muamele gördüm ki.. Çok sancıyla gittim, doğuruyorum sandım, iki doktor vardi, ilk işleri beni sakinleştirmek oldu.. “burda da doğum aletlerimiz var, başladıysa burda da doğum yapabilirsin korkma sakın” diyerek..
Şancı odasında 3kadındık, ve diğer iki kadın sürekli olarak doktorların yapma dedikleri şeyleri yaptılar.. yan dönme saçının ölçüsünü görmüyoruz diyo doktor, dayanamıyorum deyip dönüyo.. doktor geliyo, şancı kaydedilmemiş, e kızıyo haliyle.. ben her dediklerini yaptım doktorların, gerçekten bi tanesinden bile kötü,incitici bi kelime duymadım.. öyle her gelen de parmak filan atmadı.. belli bi süresi var açılmayı kontrol etmenin, o süre geldiğinde, bazen nöbetçi doktor baktı, bazen intornler.. doğum sırasında da hasta bakıcılar çok kibardı.. yani ben çok memnundum,
Ta ki o geceyi orda geçirene kadar.. tek sıkıntım o oldu.. 5kadını çocuklarla beraber bi odaya tıktılar, ne gelen oldu ne ilgilenen.. ilk yattığımızda bi hemşire gelip parol verdi, onunla da kaldı.. c.tesiydi benim doğumum, doktor filan da yoktu.. resmen bir gece eziyet çektim.. ama diğer konular aynen dediğim gibi oldu.. ne eksik ne fazla..
Hatta çok özür dileyerek bişey daha anlatıcam,
8saat sancı çektim ben.. doktorların kontrol ettiği bi sırada çok sandım oldu küçük abdestimi tutamadım, ve doktorlardan birine geldi.. atta gençten bş bayandı.. Ben çok özür diledim tabi ki ama, o kadar kibar karşıladı ki.. yanındakiler güldü, o da gülümsedi, neyse önemli değil napalım dedi.. o bir gece olmasaydı, inanın özelde gibi hissettim kendimi.. şimdi maske siperlik filan duyumları aldım, korkuyorum gitmeye.. yoksa ben bir dk düşünmez giderdim.. o bir geceyi napalım, çekerim diyodum..