Bittercikolataa doktor bana ıkınamazsan sezeryanandönmemihrimalin olur demıstı 6 cmde epidural istedim ebe 5 cmdw takılıyor paran cebınde kalsın dedi bırakmadı ve dogumda doğum acısı cekmiyorsun ki o gelen sancıların acısıdır ama oda cm acıldıkca artıyor ondan bende sancı cekiyorum 10 cmde dayanqmqm dogurunca baska acı cekcemmdiye düüsünürdüm ama o gelen sancıların artan halidir ekstra bi acı yada farklınbi acı görmedim ben daha cok acı cekecem sandım ama megersem cektiğim sancı zaten son sancılarmış o an kımseyi duymuyorsun bile çatalda doktor gelene kadar yine bişey yoktu dopurmqya hazorsın dediler bana sadece sancı gelip gidiyordu doktor nasıl ki benım ıkınmamla destek vermek için eliyle ne yaptıysa o iste beni zorladı son evre ben ileri ıkınıyorum doktorda geri itiyordu sanki o an canım yandıgından ıkınmak istemiyordum acıma bastırıyormusum gibi hisediyprdum ıkınırken bian panik yaptım durdum yapamıcamı sandım ağlayacak gibi oldum ellerim kollarım aklım karıştı o an tek dusundugum sey ya dogurcam yada ölecem acıdan dengesizce büyüknbür nefes aldım tek seferde ıkındım doktorunda cekmesıyle cıktı o an kayıp gittigini hisettim bebegımın ama ben yanlış yaptım tek nefeste olmamalıydı bilgiaizlik ve tecrübesizlik kaka yaptıgından acelede ettirdiler gibi geldi ama biliyordum nefes alıp vererek ıkınacagımı yine de o anda aklındann gidiyor yanındakilerin sana hatırlatması gerekiyor ama aceleye geldi bence benımkı kakadan dolayı onlarda çıkarmak için ugrastılar hemsıre kolunu koydu karnıma falan aman geçti gitti epiduralede suni sancıyada gerek kalmadı bende dayqnamasam epidural taktırırm diyordum ama 3 cmden 6 cm cok hızlı gitmiş yani insan kendie bilemeiyor eğer sen 3 cm bile dayandıysan sancısına digerlerinede dayanabilirsin vee ıkınma hissin yoksa dogum uzayabılır cunku ıkınma evresi onemli bildigin kaka yapar gibi kabıznolmıssunda cıkarıyomus gibi ıkınıyorsun baya ortadan ikiye yarılcam sandım herkes farklı yaşıyordur tabiiii ben doğum yapmayı sevmedim