Herkese merhaba. Gelmek bilmeyen kızım için ()40+4 gün) doğum başlatılması gerekiyordu . Çünkü bebeğimin kafasına giden kan miktarında azalma görüldü o nedenle beklemeyelim dedi doktorum. Yoksa 14 şubata kadar bekletecekti .
gelelim hikayeme .
10 Şubat kontrol için doktora gittim . Hiç açılma ve sancım Yoktu . Doktor çatı muayenesi yaptı ve biraz yumuşattı rahim ağzını. Eve gidince sancılarım oldu hafif kahverengi lekelenmeler oldu.
11 Şubat sabah için yatış işlemlerini yaptık . Pandemi dolayısıyla sancı odasına kimseyi almadıklarını söylediler çok üzülmüştüm. ama inanın tek olmak çok çok iyiymiş Doğumdan sonra anladım .
yatış yapılınca ebe muayene etti ve Doğumun başlamış 3 cm açıklık var dedi . Çok mutlu oldum . Heralde dedim 3-4 saate doğum yaparım.
saat 9:45 gibi sancı verilmeye başlandı . Çok güzeldi herşey . Nefes egzersizleri ile sancıları mükemmel karşılıyordum . Hatta böyleyse hep ne kadar kolay diyordum . Ebeler gülüyordu ama anlamamıştım tabi 😅 . Neyse saat öğlen 14:00 gibi çatı muayenesi oldum . Ve ebe 3.5 cm olmuş dedi . Ben şok . 5 saate yarım santim açılma . Hayal kırıklığı ve pişmanlık vardı umudum bitmişti resmen. Çünkü dayanabilecek son noktada gibi hissediyordum kendimi .
bir saat sonra doktorum muayene etti ve suyumu patlattı . (Çok kolay bi işlem)5 cm olmuş açıklık dedi . Aklımda epidural vardı hep . Su patlatıldıktan sonra sancılar çok daha kuvvetlendi . Artık doktora söyledim epidural vurun diye. O da bana ıkınmada zorluk yaşarsın ve sezeryana dönebilir son dakika dedi . Belki vakum ile çekmek zorunda kalırız. Kalp atışları zayıflayabilir dedi. Kendimi çok çaresiz hissettim . Hem sancım azalsın istiyordum hem de bebeğime bi şey olmasın istiyordum . Bilmiyorum dedim kararsız kaldım . Bekleyelim biraz daha dedi doktor. Saat 5 gibi duramaz hale geldim doktora sezeryan yapalım dedim . doktor tekrar çatı muayenesi yaptı 7 cm açıklık olmuş .. bence yapabilirsin sana ağrı kesici yapacağım dedi . Bi şeyler yaptılar bağladılar ama ağrıyı azaltmak amaçlı hiç bi faydası olmadı . Nst ye bağlayalım bakalım duruma dedi ( dışarda bekleyen eşime normal doğum yaptıracağım demiş , dayanabilir demiş sonradan öğrendim tabi 😅 ) ben sürekli eşimi arıyordum doktora bi şey söyle dayanamıcam ben diye .
doktor muayeneden sonra eve gitti ve saat 7 ye gelirken , o iki saat içinde ciddi sancılar çektim yalvardım ebelere neler dedim can havliyle😅
akşam saat 7 olmıştı beni çatala çıkardılar nst ye bağladılar ve doktoru çağırdılar . Anlamıştım artık geliyordu bebeğim. Sancılar aralıksız geliyordu ve ıkınma hissi duyuyordum sürekli . Hep tarif ediyorlar ya büyük çişin geliyormuş gibi diye . Gerçekten öyleymiş hissi oluyor. Sanki kabız olmuşsunuz ve boşaltmakta sıkıntı yaşıyormuşsunuz gibi . Doktor geldi . Ben derin nefes aldım . Ikınma hissi gelince güzelce ıkın dedi ve 3 ıkınmada içimden kayıp gitti bebeğim. Ve tüm sancılar ağrılar bitti . 10 saat sürdü ama kavuşmamıza değdi . Kokusu o kadar güzel ki . Herşeye değerdi . Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin. Biz Happy mom dan mezun olduk 🥰
sorularınız varsa cevaplayabilirim. Sağlıklı günler 🌿☺️