SutlacimiYedimmiBen Kızlar beynim error veriyor kafamda deli sorular🤯 Simdi ben pazartesi 27 haftalık oluyorum kafadan hesapta 13 haftam kalmış oluyor. Fakat gün hesabı 91 gün kalmış oluyor yani 3 ay bu kalan 1 hafta ne oluyor 10 günlük süreç mi😀
sumeyye60 SutlacimiYedimmiBen Gebelik süresi 280 gündür Hafta hesabıyla 40 hafta Ay hesabıyla 9 ay 10 gündür Buradaki her ay 30 gün üzerinden hesaplanır. 27 haftanız bittiyse; 27×7=189 günlük hamilesiniz demektir.
iremgun SutlacimiYedimmiBen 1 ay 28 gün değil çünkü. sizi ayı 4 hafta olarak hesaplarsanız hep yanlış hesap yapmış olursunuz.
YagmurAnnesi SutlacimiYedimmiBen takvimi açıp baktığında her ay da 4 haftanın olmadığını görebilirsin canım. Genelde 4 buçuk hafta civarıdır bu yüzden 1 ay 4 hafta gibi düşünme ☺️
SutlacimiYedimmiBen iremgun 30 diye hesaplıyorum zaten 91 3ay oluyor hafta olarak 13 hafta yani 3 ay bir hafta oluyor
bus91 SutlacimiYedimmiBen senınle aynıyız canım doktor tarih vermiş olması gerek sana tahmini gün yada bir sonrakı gittiğinde verir bende 27 hafta + sezaryen düşündüğüm ıcın 80 85 gün civari kalmış dedı normal düşünüyorsan 15 gun eklersın
Esosun bus91 doktorun verdiği tarihe göre 14 hafta var ama ben 27+3 üm gelişimi de çok şükür iyi yani bilemedim bide zaten serklajlıyım 37 den itibaren doğum olma ihtimali çok yüksek kafam çok karıştı ya 😂😂😂 belli bi doğum tarihim kesinlikle yok doktor da tarihi değiştircek galiba yakında
SutlacimiYedimmiBen Esosun zaten ne kadar belli olsa bile bebek istediği zamn geliyor oğlum 1 ay erken gelmişti 🤗
iremgun SutlacimiYedimmiBen evet bakın ne güzel söylüyorsunuz 91 gün 3 ay evet ama 12 hafta 3 ay değil. 3 ay olması için her ayın 28 gün çekmesi gerekir. ama aylar şubat hariç 30 veya 31 çeker. Bu durumda +2 ya da +3 gün eklerseniz her ay için. varsayalım bu kalan 3 ayda 2 kez 30 gün çekti 1 kez 31 bu durumda. ilk ay +2 sonraki ay+2 sonraki ay+3 gün buda eder size 7 gün. o da 13.haftadaki 1 haftayı kapsar. umarım anlaşılır olmuştur.
NAZ2333 SutlacimiYedimmiBen sanirim canm hani o gecmeyen son gunler var ya kessin onlar benim de 11 gunum artiyo😁😁