Merhaba kızlar 12 gün önce doğum yaptım ve bende sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum 🥰
Öncelikle 33+3 de aşırı sancıyla hastanede 1 hafta yatmak zorunda kaldım bebeğim acele etti ama doktorlar ilaçlarla durdurdular ve o sancıyla bebeğim doğum kanalına inmişti baya ..
artık 37+4 deydim ve yine akşam üzeri sancılarım tuttu kayınvalidem bizdeydi Allahtan biraz egzersiz yaptırdı bana ama geçmek bilmeyen bi sancıydı .. Eşim hastaneye gidelim dedi ben önce bi duş almak istedim hazırlandık hastaneye gittik ..
Öncesinde böyle bi sancı yaşamış olduğumdan tüm hazırlıklarımız tamamdır zaten
Derken hastaneye gittik doktorumu aradılar muayene etti beni bi gece yatış verdi ve devamlı nst ile sancılarım ölçüldü çok düzenli değildi ama yine de kaaleye alınacak bi sancıydı ..Sabaha doğru biraz hafiflemişti
Sabah olduğunda tekrar başladı ve daha şiddetli geldi bu kez 2 cm açıklığım olmuştu bile ..
benim bebeğim kilolu bi bebekti 34 haftalıkken gittiğimizde en son kilosu 3600 idi ve normal doğumda omuz takılması gibi riskleri bulunuyordu çatılarım dardı maalesef..
Ardından doktorum bi seçim yapmamı söyledi ister sezeryan ister normal doğum
Ya sancılarım için suni verilecekti ve bekleyecektik
veya sezeryan ile rahat bi doğum yapacaktım. Daha sonra ebe hanım geldi baya sohbet ettik nelerin beni beklediğini her iki seçimde neler olup olmayacağını konuştuk ve bi karar verdim
ben bebeğimin kilosunu ve kendi sağlığım açısından sezeryan doğumu istedim
spinal sezeryan olacaktım ..
derken öğlen 12:40 gibi ailem hastaneye geldi odamız süslendi beni ameliyat için hazırladılar
öncesinde yine bi duş alıp rahatladım tabii
Ve öğlen 13:40 da ameliyat için beni almaya geldiler çok güzel bi duyguydu cidden 1-2 saat sonra evladım kollarımda olacaktı tüm ailem yanındaydı çekimlerimizi yaparak ameliyathane ye geldik
Eşimle vedalaştım beni öptü ve “oğlumla sağ Salim yanıma gel” dedi .. beni çok motive etti
açıkçası spinal olacağı için iğneden korkuyorum baya
Daha sonra son hazırlıklar yapıldı ben ameliyat a alındım doktorum geldi beni motive etti sohbet ettik anestezi doktoru da geldi sonra beni sedyede oturtup iğne yapacağını nasıl yapacağını anlattı ve yaptığı her hamleyi söyledi şuan bunu yapıyorum şuan yerini bulmaya çalışıyorum gibi ..
ben inanılmaz kasmıştım kendimi ama asla korkulacak bişey değildi kan aldıırmak gibi bi acı hissettim o kadar ve sonradan sedyeye uzandım ayaklarım ısınmaya başladı hemen bana uyuşup uyuşmadığını sordular devamlı ..
artık uyuşmuştum ..
Doktorumla sohbet ettik fotoğraflar çekildik derken kesiğimi açtı ..
asla ama asla acı yok sadece ara ara dokunmaları hissettim ..
doktorumun talebi üzerine Şarkı açtık burayın şarkılarını dinleye dinleye sohbet muhabbet ile ameliyat yaptı canım doktorum 😂😂 sonrasındaaaa 14:40: idi saat oğlumun güzel sesini duydum derken gözyaşlarım pıt 🥲
yan masada hemen temizleyip yanıma getirdiler harika bi duyguydu benım mi bu dedim öptüm öptüm kokladım çok güzeldi oğlum ..
3800 kilo 52 cm boy ile doğdu oğlum
Fotoğraf çekimi yapıldı oğlumu odaya çıkardılar 😇
daha sonra anestezi doktorum bi iğne yapacağını ve ağrılarıma iyi geleceğini söyledi
İyi de geldi ..
burdan sonrası bende hayal meyal var ama ameliyathaneden çıkarken eşimi gördüm koştu öptü beni odaya çıktım oğlumu giyindirmişler annemler ablamlar görümcelerim kaynım hepsi oradaydı hepsi ilk kez hala,teyze,amca oluyodu çünkü 🙂🙂
beni giyindirdiler oğlumu kucağımı verdiler
emzirmeye başladım sütüm gelmedi hemen ama olsun benım sıcaklığımı alması sakinleşmesi için yeterliydi ..
Anestezi etkisi geçince biraz ağrım oldu beni ayağa kaldırdılar yatak çarşaflarını değişmek için orda biraz ağrı yaşadım ama ayağa kalktıkça yürüyüş yaptıkça hepsi geçti .. Doktorum devamlı gelip kontrol etti herşey yolundaydı kesiğimi normalden bi tık küçük açmıştı gayet güzeldi bu benım için 😅
2 gece kaldık hastanede ve ben sapa sağlam dinç bi şekilde ayrıldım hastaneden evime geldim düzenimi kurdular annemler artık oğlumlaydım herşey güzeldi 😀
12 gün oldu doğum yapalı ve herşey yolunda gitti ameliyat izim nerdeyse yok gibi oldu
kendi işimi ameliyattan 3 gün sonra yapmaya başlamıştım Bile rahat rahat evimi topladım yürüdüm bebeğimle ilgilendim
5 gün sonrasında banyomu yaptım rahat rahat ameliyat yerimi kapatma gereği duymadım
asla korktuğumuz gibi olmadı ama bunun en güzel etkisi doktorum oldu kızlar iyi bi doktor seçin kendinize ben bu konuda çok şanslıydım 🙃 okuduğunuz için teşekkür ederim 🎀