Ben kendim ikili testin kesin bir sonuç vermediğini düşünerek ikili test yaptırmamıştım. Lâkin detaylı ultrasona girdiğimde doktor bebişte kalp ve beyindeki ventrikül boşluklarda bir sıkıntı gördü ve ikili test sonucun olsaydı daha net bir şey söyleyebilirdim dedi. Kalp ve beyin olarak bebekte iki sıkıntı olunca Down olabiliyormuş bebek. Ama elimde ikili test sonucu olmadığı için doktor içimizi ferahlatacak şeyler söyleyemedi bize. Ve bize bebek için riskleri olan kordosentez(anne karnından iğne ile girilerek bebeğin kordonundan kan alınması işlemi) önerildi. Ben de bebeğime bir zararı olur diye onu yaptırmadım. Şu an perinatolojide takipli gebeyim, çok şükür bebişin durumu iyiye gidiyor. Ama size demem o ki ikili test yaptırın kesin. Size de bebeğe de bu testin hiçbir zararı yok. Zararsız bir testi yaptırmaktan kaçınınca haftalar ilerlediği için ileri tetkik olarak riskli yöntemler tavsiye ediliyor sonra. Ben ikili testi yaptırmadığıma çok pişman oldum. Allah nasip ederse ikinci bir çocuk düşünürsek ikili, üçlü, dörtlü doktorlar ne önerirse hepsini yaptıracağım. Size de tavsiyem yaptırın 😊