Merhaba .Hamileliğimin başından beri buradayım. Her türlü faydasını gördüm ve nihayet bebeğimize kavuştuk. Baştan beri kendi isteğimle sezeryan planlıyordum. Ve son günlere doğru doktoe gün verdi. 39+2 Evet biraz geç geldi tarih olarak fakat anne karnında kaldığı süre önemli olduğundan ve doktorumuz normal gelme işaretleri gösterse bile sezeryan alırız dediği için kabul ettim. O zaman kadar da tek korkum normal yolla gelip birden doğurmam ki bu konuda ne söyleselerde ben içten içe ikna olmadım sanki hemen sancı gelecek ve evde bile dogurabilecektim .Tabi öyle olmuyormus :)
Neyse biz pazartesine randevu almıstık ama benim cumadan beri sancım vardı hafif adet sancısı gibi Cumartesi günü nst de kasılma çıkmayınca yalancı olabileceğine kanaat getirmiştim ta ki pazar günü sancıların sabahtan akşama kadar sürmesi ve ağrının biraz daha artmasına kadar. Yarın sezeryan olucam yalancı deyip salladım. Bu arada da bir buçuk adana gömdüm son saatler bişey yiyip içemeyeceğim diye. Neyse saat on oldu dayanamıyorum artık. Bi yokluyo gidiyo sancı ama korkuyorum da içten içe ya normal geliyorsa diye. Doltorumla görüştüm hastaneye geçin nst çekilin hem içimiz rahat olsun hem de hazırlıklı gelin geliyorsa bebek sezeryanı öne alırız dedi. Kalktık gittik nst çekildi evet var kasılmalar başlamıs ama düşük çıkıyor.Ya bu nasıl düşük çıkıypr tamam o kadar sayanılmayacak bişey değil ama ben acı çekiyorum onlar umursamıyorlar pek bişey yok diye . Doktorum aradı bişey yiyip içtin mi kasılmalar başlamış dedi. Bir bucuk adana deyince tabi sezeryan planları yattı . Anestezi yapılmıyormus . Biraz daha dayanın sabah erken saatlerde alalım dedi . Tamam dedim saat 22 civarı girsik hastaneye işte sabaha kadar normal dogum sancısı çektim ama normal dogursam ertesi güne anca gelirdi. Günün sonunda artık kaç sancı kaldıgını saymaya başlamıstım. On dakikada bir geliyor otuz saniye sürüyor vs diye . Ahh o bir buçuk adana. Hastanede adım bir bucuk adanaya cıktı . Neyse sabah 12:30 da olacak randevuyu doktor 10 a almıs . Sezeryan için geldiler önlük vs giydirdiler aç oldugum için sekerli su serumu verildş. Ve ameliyathaneye girdim. İçeri girdiğimde heyecan korkum yoktu biran önce bebeğime kavuşmak istiyordum. Sedyeye cıkarıldım. Damar yolu açıldı ve omurilige yapılacakların damar yolundan az acıtacağı söylenildi. Batikonla sırtınızı silip iğneleri yapıyorlar . Muhtemelen ilki bölgesel anestezi ikincisi epidjral . Epiduralde elektrik çarpması gibi bişey hissedebilirsin dediler çok hafifti. Korkmayın korkulacak bişey yok. Neyse bacaklarımı kaldırıp kenara koydular ama hala parmaklarımı oynatabiliyoedum. Bekliycez iniyor yavas yavas dediler . Lütfen başladıgınızı söylemeden başlamayın içim rahat etsin istiyorum dedim. Test yapmadan başlamıyoruz dedi doktorum. Cımbızla üç yerden kıstırdı etimi yukardan izliyorum hissettin mi dedi hayır dedim ve başladılar.Başlangıxta tanaiyon düştğ mide bulantısı yaşadım iğne yaptılar geçti hemen baya rahattım. Derken bebeğimi cıkardılar ağlamadı. Beneği çıkarıypruz dediker görüyorum dedim. Nasıl yani nerden yukardan dedim .. oo baya sogukkanlı cıktın sen dedi . İstersen kaydıralım rahatsız olma dedi doktorum yo izlemek istiyorum dedim. Babak ağlamadı çünkü yuttugu suyu tam atamamıs . Kenara aldılar ağzını bırnunu sildiler içindeki suyu burnundan hortumlar tutarak cıkardılar ve hırıltılı bi şekilde ağladı fakat yine de iki üç saat gözlem altında tuttular. Beni bu arda diktiler iple değil yapıstırma yönlemi estetik dikiş. Dikiş diye bişey yok ortada yani. Sonra yukarı cıkardılar .Bebeğimiz geldi bana agrı keaici yapıldı acımı azaltmayonca yirmi dakika sonra epiduralden bi iğne daha yapıldı o iyi geldi. O gğnden beri bir kere canım acımadı . Dikkat etttiğiniz sürece canınız yanmıyor. Sondayı ameliyathamede yakıp odada cıkardılar . Çıkarırken zerre acımadı plastik bir boru içinizden cıkarken ne kadar acıyanilir ki ? Takarken uyusuktum onu bilmiyorum. İlk yürüyüsümü kendim yaptım kimseden tutunmadım zor ama kendime güvenim daha cok. Başkalarına kalmaktansa. Yere bakma dediler baktım da başım dönmedi ama siz yapmayın belli olmaz. Ben iyim dedim. Neyse bugün ikinci günüm yürüyüşüm zor kalkınca baskı hissediyorum anneler ve eşim yardımcı oluyor sütüm hem geldi ve bebeğim tuttu güzelce emiyor. Meme ucları için önden de dikkat etmiştim ama yine de acıyorlar. İlk tutus axıyor emmeye devam ettikçe alısıyorsunuz birsüre sonra o da geçecek inş. Depend kulladım bir paket bitti . Bir gün kaldık sık sık değiştirdim. Eve geldim hala kullanıyprum çook rahat müthiş 😂
Bebeğim yanımda uyuyor dünyanın en güzel şeyi sanırım. Kendinize iyi bakın hepinize güzel hikayeler diliyorum. Uzun oldu biraz ama ben uzun yazıları seviyordum. Kısa seven atlayarak okur zaten ;) Burada oldugum müddetçe sorularınıza cevap vermeye gayret edicem happymom ailesi. İyi akşamlar