Bireylulmasali Kızlar muhtemelen sezaryen olacam doğumum nisan sonunda Ramazan ayında olacaz kimseyi yormak rahatsız etmek istemiyorum (annemi,kayınvalidemi) ve ilk gebeliğim illa birinin yanımda olması gerekiyor mu?
Ruj000 Bireylulmasali annelerimizi yormanin tam zamanıdır eger bir hastalik yaslilik durumu falan yoksa böyle dusunmeyin hem bunlar tatli telaşlar kayinvaldenizi bilmem ama anneniz yaninzda olmak isteyebilir
Gulbeyazk Bireylulmasali canım siz tecrübemizseniz eğer yanın da bebeginle ilgilenecek tecrübeli biri lazım çünkü sen ilk gün kalkmakta zorlanacaksin muhtemelen bence biri olmali
Minay Bireylulmasali bence kesinlikle birisi olmalı canım zor oluyor zaten ilk gün kolay kolay kalkamıosun bide bebek küçük bizler tecrübesisiz şahsen ben eşim ile halledemezdim tek başıma
Bireylulmasali Emel38 eşim bir hafta babalık izni kullanacak ama ikimiz de tecrübesiziz bebek bakımı konusunda
Balusuuuu Bireylulmasali ilalki bilen biri olsun çünkü bebeği tanıman isteklerini anlaman 10 günü buluyor canım
Bireylulmasali Balusuuuu ya annem rahatsız gelemez kayınvalidem şehir dışında o da gelirse 40 gün falan kalır muhtemelen 🤷🏼♀️
Zeynepreyyan Bireylulmasali sezeryanda özellikle ilk 5-6 saat kalkmak yasak . Yatacaksın hep. Bir de ameliyat sonuçta ilk gün zorlanacaksin yanında mutlaka biri olmalı
Beyzan Bireylulmasali bebek de uyuyor sürekli inanın. Hatta siz zorla uyandırıp emzirmeye çalışacaksınız 😌
Zeynepreyyan Bireylulmasali işte bebeğe bakacak biri lazım. Eşin bebeğin bezini değiştirip emzirmende sana yardımcı olamaz . Eşin bebeği yıkayamaz tırnağını kesemez. Sadece hastanede değil bir kaç gün evde yanında birinin kalması lazım. Ancak ikinci üçüncü çocukta eşin tecrübe edindiği zaman yanında kalabilirse sana yardımı olur. Zorlanacaksin derken bebekle ilgilenmekten bahsediyorum zaten
Beyzan Bireylulmasali yanınızdaki kişi size lazım siz de bebeğinizen yeni doğan bebeğin emmek alt değiştirmek ve uyumak dışında bir isteği yok hiç korkmayın. Altından kalkarsanız Allah’ın izniyle hiç gözünüzde büyütmeyin
Beyzan Bireylulmasali hci gerek yok ilk doğumda annem ve eşim vardı yanımda hepsi fosur fosur uyudu bebek dahil 😂 ben uyuyamadım tabi Sezaryen oldum bu arada ben de. hemşire gelip sık emzir filan dedi zaten gece olunca sık geliyorlar bebeklere bakmaya . Şimdi ikinci gebeligim tek isteğim eşimle baş başa olup bebeğimizi birlikte karşılamak ama bir de oğlum var evde bizi bekleyen. İnşallah sizin de doğum sonrası süreciniz çok rahat geçer 😌
Mesutnur15 Benim yanimda sadece eşim vardi hemsireler ebeler yeterli bilgiyi veriyorlar zaten ilk 6 saat kalkamiyorsun zaten yasak kalkman ama sonra esin kaldirip yardim edicek bebegi de ayni sekilde kucagina vericek emzirme calismalari falan derken ogreniyorsn biz kari koca tecrubelendik oyle boyle derken neden yapamayasiniz ki
ulviyedemirbas2 Bireylulmasali ben de nısan sonu olacak inşallah sezeryan annem uzakta kayınvalidem yaşlı ama yıne de yardım edecek olmazsa da eşimle birlikte Allahın izni ile bakarız🥰
betusumm Eğer kendinize ve esinize güveniyorsanız. Eşiniz bebeği size verir siz altını açar değiştirirsiniz. Hatta eşiniz bile yapabilir. Eli yatkın ise. Emzirme kısmında da kucağınıza eşiniz verir doyurursunuz merak etmeyin. Zaten çok zorlanırsaniz hemşireler bile yardımcı olur. Eğer kayınvalideniz geldiğinde gerilecekseniz hiç cagirmayin. Her şekilde halledersiniz. Zorlanırsınız çok kolay olmaz tabi ama halledilmeyecek bişi değil. Bende sezeryan oldum. Yanımda akşam eşim ve annem kaldı. Ama onlardan önce kalkıp çocuğumu bile aldım beşiğinden. Anne dirayetli oluyor böyle durumlarda. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Bireylulmasali betusumm amin çok teşekkür ederim,kayınvalidem iyidir aslında bana hiç karışmaz ve gerilmeyeceğimi de biliyorum ☺️