Oglusum dogali 13 hafta oldu aslinda anca yazmaya vakit bulabildim 🙈 Hemen basliyorum anlatmaya,
Gunlerden 2 kasim 2020 ; 37+3 teyiz artik dogumuma az kaldigi icin dogum iznine ayrilmistim. Islerimide hallettim tum hazirliklarimi tamamlamis, aksam icin 3-4 cesit yemek yaptim. O gece bi yorgunlukla uyumustum, sabah esim 6-7 gibi ise giderken ‘uzerime battaniye ortsene cooook usuyorum dedim’. Oglene dogru 11:00 gibi icimden 1 bardak suyun bosalmasina uyandim. Cisimi yaptim sandim, Hemen ayaga kalktim. 1 bardak daha bosaldi, kosa kosa banyoya gittim hemen pijamamin fotografini cektim. Doktorumu aradim, hemen gel aciklgina bakalim dedi 3 gun once acikligim 1 cm’di. Esimi aradim, ‘dogum basladi sakin panik yapma, ben hastaneye gidiyorum taksiyle sende gelirsin’ dedim. Hastaneye gidene kdr neler gecti aklimdan nelerrr 😍 doktorum odasina aldi hemen aciklgmi kontrol ederken bi su bosalmasi daha yasadik. Tamam artik emindik Mert’im geliyordu canim oglumun bize kavusmasina az kalmisti 🎈 yatisimi yaptik. Annem geldi hemen, sanssizligim suydu ki annem 1 gun once covid testi yaptirmis sonucunu bekliyodu. Elleri eldivenli yuzu maskeli, yanima yaklasamadi korkudan. Ne yazikki geri donmek zorunda kaldi. Saolsun ablam hemen uctu geldi taaa beylikduzunden pendik’e. Suni sanci vermeye basladilar, Plates topunda zipladim. Artik yavas yavas sancilar hissetmeye baslamistim. Yatmak istemedim cunku bence yatmanin faydasi yok, acilma icin hareket etmek lazim. Dusun altina girdim sicak su destegi aldim. Kesinlikle cok ii geldi. Dusun altindan cikmadim, o an kaynar su bile olsa kesinlikle acisini hissetmiyosunuz. Ablam bolca masaj yapti belime. Acikligim 7 cm olmustu. Ebelerim cook iyidiler cok motive ettiler ‘az daha dayan cok iyi gidiyosun’ dediler. Durmadim yatagin ucunda egildim kalktim. Artik 10 sn de bir giriyordu agri. (Not: bobrek tasi sancisi cekenleriniz varsa icinde, bence ikiside ayni yerden ayni sekilde vuruyor. Ben bolca tas sancisi cektigim icin bana cok tanidik geldi.) Artik dayanamiyorum diye hickirarak aglamaya basladim, ebeler gelip en son kontrol ettiginde acikligim 8-9 cm olmustu artik. Tamam hadi artik dogumhaneye alalim dedi.
Veeeee girdik dogumhaneye, ebe bi yandan karnima ustten bastiriyor, herkes seferber oluyodu, 2 kere cok bagirdigimi hatirliyorum. Doktorum ‘bagirip enerjini harcama bolca zorla kendini’ dedi. Youtube’da bi videoda izlemistim, dayancak haliniz kalmadiginda, artik o sonn enerjinizle bi kez kendinizi itin bebek gelicek demisti. Aynisini yaptim. Hic ses cikarmadan kendimi sıktım ıkındım, sıktım ıkındım, 3. Tekrarda 16:46 da oglum doktorumun kollarindaydi. Sancim agrim direk kesilmisti o nasi bi rahatlama hafiflemistim artik. ‘Oglum geldiiii oglum geldiiii !!!! Diye bagirdigimi hatirliyorum. Ten tene temas yaptirdilar sicacikti ❤️ kontroller icin gotururlerken, doktorum ‘son bi dogum islemimiz kaldi simdi rahimi bosalticaz’ dedi. Kesiklerim dikilirken acidi biraz bolca igne yapti doktorum. Artik dikislerimde bittikten sonda coookk usudugumu hatirliyorum, tir tir titriyodum. Hayatimda bu kadar titredgimi hatirlamiyorum 🥺 odama gectim. Normal dogumunda en guzel yani, herseye sahit oluyosunuz. Ablama ‘ben geldiimmmmm’ dedim. Benden sonra oglumu getirdiler. Nasil pamuk nasil sacli, nasilda tosbik. Canim oglum ; 37+4 hafta boyunca kontrollerime kosa kosa gittim sana olan ozlemim dinsin, yuzun gozlerin nasil diye hep merak ettim. Aferin sana anneni komple kopyalamissin 😀😀❤️
Bebislerini bekleyen annelere sesleniyorum, bolca yuruyus yapin, hareketten kismayin. Ve dogum esnasinda bir yasin okuyaniniz olsun. Cok faydasini goruyorsunuz. Ve yine dedigim gibi; bobrek tasi sancisinin aynisi. Hatta sunu diyim, 10 kere dogum yaparimda 1 tas sancisi gecirmek istemem. Dogum en azindan 1 gunde bitecek ama tas 1 hafta bile surebiliyor 🥺
Cok uzattim soyle bitiriyim, Allahim cocuk isteyenlerin kucagini bos birakmasin. Ve hakedene anne olabilmeyi nasip etsin ❤️ benim lohusaligim dogumumdan daha zor gecti. Eger paylas derseniz onuda hazirlicam yorumlarinizi bekliyorum 🥰