Yesimmm1 Merhaba biz de dün büyük bir alışveriş yaptık ebebekteki indirimden sağolsun kayınvalidemler karşıladı onlar da çok hevesliler ama ben yine de abartmamaya çalıştım.
Sizin gibi ben de bir türlü neyden kaç tane alacağımı bilmiyordum. Youtubeda birsürü yenidoğan alışveriş videosu izledim, insanların ne aldıklarına baktım. Ona göre önce bir liste hazırladım. Sonra burada araştırdım. Buradaki herkes özellikle 3 aya kadar olan kıyafetleri uzun süre giyemediğini çok kez söylemişti. Zaten evdeyiz genellikle, gelen giden de olmayacak. O yüzden modern tarz dışarı kıyafetleri değil de zıbın pijama gibi temel kıyafetler almaya çalıştım çoğunlukla. Bebeğim Mayıs sonunda doğacak. Zaten Antalya’da’yız çok sıcak olacak, iç zıbınla bile gezse olur yani. Ama tabi bazı heveslerin de önüne geçilmiyor çok güzelmiş diyip aldığımız şeyler de oldu.
Aldığım şeylerin adet olarak sayısını yazacağım size de fikir olsun diye bana göre yeterli hatta fazla bile ama eksik olursa yine alırım doğduktan sonra diyorum. Ya da hediye falan da gelir illaki. Onları değerlendiririm.
Herkesin bütçesine, zevkine, hevesine göre adet sayıları değişir illaki ben sadece size fikir olması için paylaşıcam. Kesinlikle bunları alın, bu sayıda alın demiyorum.
➡️Hastane çıkışı 3 takım. (İkisi 5li, biri 10lu)
➡️Askılı beyaz çıtçıtlı iç body (zıbın)
Yenidoğan 3 tane
➡️Kolsuz beyaz çıtçıtlı iç body(zıbın)
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 3 tane
➡️Yarım kollu beyaz çıtçıtlı iç body(zıbın)
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 3 tane
➡️Uzun kollu beyaz çıtçıtlı iç body (zıbın)
6-9 ay 3 tane
9-12 ay 3 tane
➡️Yarım kollu alt üst takım
0-3 ay 1 tane
3-6 ay 1 tane
➡️Yarım kollu desenli günlük giyilecek çıtçıtlı body (tshirt)
0-3 ay 1 tane
3-6 ay 2 tane
➡️Uzun kollu ayaklı tulum
0-3 ay 2 tane
3-6 ay 1 tane
6-9 ay 1 tane
➡️Ayaklı tek alt
3-6 ay 2 tane
6-9 ay 2 tane
➡️Ayaksız tek alt
0-3 ay 2 tane
3-6 ay 2 tane
➡️Uzun kollu alt üst takım
3-6 ay 2 tane
6-9 ay 2 tane
9-12 ay 1 tane
➡️Penye yelek
6-9 ay 1 tane
9-12 ay 1 tane
➡️Penye hırka
9-12 ay 1 tane
Aldığım takımlar içinde şapkalı eldivenli olanlar da var o yüzden ayrıca şapka almadım ama eldivenler çok kez düşüyor kirleniyor diye 3lü set eldiven aldim yedek. Farklı aylara göre çoraplar aldım onlar da yine 3 çift olarak satılıyor genelde.