Merhaba güzel anneler🙋🏻♀️Öncelikle inşallah bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Benim gibi doğum hikayeleri okumayı hobi haline getirmiş hamile anneler için iyi okumalar 🥰 Hamileliğim güzeldi başlarda bulantılarım vardı ama çok zorlayacak şekilde değildi beni zorlayan don aylardaki mide yanmalarımdı .Doğumdan 1 ay önce hergün yürüyüş squat merdiven inip çıkma hepsini yaptım.son günler hergün Meryem suresi okudum dinledim. Doğumdan önceki son haftam biraz stresli geçti hatta tüm hamileliğim boyunca yaşamadığım stresi yaşadım diyebilirim. Şehir hastanesindeki gittiğim doktorum randevumu iptal etti. Başka randevu bulamadım. Hafta sonu acilden giriş yaptırıp nstye girdim (39+6). Herşey normaldi ama bebeğim hala kanala inmemişti. Pazartesi günü başka bi doktora muayeneye girdim (Şehir Hastanesi). Doktor bizi resmen korkuttu. “Bebek iri kafası yukarda ve kalbi heran sıkıntıya girebilir istersen yatışını yaptıralım niye son dakika bana geldin doktoruna sor" dediğinde telaştan ne yapacağımı bilemedim. Doktorumla görüşemiyorum sekreteri beni dinlemedi. Resmen son dakika doktorsuz kalmıştım. O gün öğleden sonra tekrardan Özel Anadolu Hastanesine gittik. Hamilelik sürecim dolmuştu ama bebeğimin gelmeye hiç niyeti yoktu çarşamba gününe kadar doktor süre verdi. O zamana kadar normal doğum olmazsa sezaryen olcaktım. Eve geldik hafif sancılarım vardı düzensiz olduğu için çok önemsemedik. Odama çekildim kokulu mumlarımı yaktım güzel bi müzik eşliğinde bebeğimle konuştum onu kucağıma aldığımın hayallerini kurdum. Normal doğum yaptığımı düşündüm. Daha sonra elim geldi bebeğimize sarıldı uzun uzun konuştu. Aynı bedende geçirdiğimiz son gecem olduğu içime doğmuştu sanki. Tam uykuya dalacakken sancı girdi sonra bir daha bir daha derken 7-8 dakikada bir sancı girdiğini fark ettik. Pilates topunda hareketler yaptım hastane çantamı son kez kontrol ettim baktım sancılar 5 dakikaya indi apar topar hastaneye gittik. Yatışım yapıldı açıklığım azdı sadece nstye bağlıyken yattım hep ayaktaydım hareket ettim derin derin nefes aldım (hatta hiç konuşmadım sadece 4 e 8 nefes aldım) çok dua ettim. Meryem suresi dinledim Sümmes sebile yesserah dedim. Sancılar beni hiç zorlamadı o kadar büyüleyici bi olay ki keşke her kadın böyle düşünse sancılarını kabul edip o ilahi anın hazzını yaşayabilse. Ebeler kaçıncı doğumun çok sakinsin bile dediler ki normalde çok nazlı ve ağrı eşiğim çok düşüktür ama inanın herşey düşüncelerde bitiyo. Panik yaparsanız kendinizi kasarsanız size çok daha zor gelir. Zaten ben 1 kere bağırsaydım kendimi tutmasaydım bidaha hiç tutamazdım o yüzden hiç konuşmadım. Saat sabah 9 buçuk gibi sancılardan farklı bi ağrı oldu hemen ardındar midem bulandı öğürtü geldi tam kapı açıldı doktor geldi o andada suyum geldi bi anda ferahladığımı hissettim. Sonra doktor kontrol etti 8 cm açıklık var ama suyum biraz bulanık bebeğim kakasını yapmış. Biraz daha bekleyelim dedik doktor epidural teklif etti kabul ettim yapıldı hemen ardından doktor muayene ederken yine suyum geldi ve bu sefer su daha koyuydu tam o sırada bebeğimin kalbi sıkıntıya girdi normal seyreden doğumum bi anda sezaryene döndü. Son dakika sezaryene dönmesine çok üzüldüm ama keyfi bi durum değildi ve bebeğimin sağlığı herşeyden önce gelirdi. Sezaryan olurken yine midem bulandı çekiştirme hareketlerini hiç sevmedim sanki sancı çekmek daha kolay gibiydi 🙄 10:51 de bebeğim dünyaya gözlerini açtı 3720 kg doğdu. Onu görür görmez gözlerimden yaşlar boşaldı o kadar güzeldiki sanırım o duyguyu anlatamıycam🥰 Bir gece daha hastanede yatıp çıktık şimdi bebeğim 27 günlük ilk acemiliğimizi atlattık sayılır bu aralar gaz sancılarımız başladı onunla uğraşıyoruz. 63 kiloyla hamile kalıp 85 ke doğuma gittim 🙊 Doğumdan sonra eve geldiğimde 75 tim şimdi 74 üm. Sezaryenden sonra hiç yatmadım hemen ayağa kalktım ilk gece ağrılarım oldu ki zatem sürekli serum ve ilaçlar taktıkar eve gelince ağrı kesici kullanmadım. Sadece epiduralden dolayı sanırım omzum çok ağrıdı sıcak kompleks yapınca iyi geldi.Eğer bi tavsiye vermem gerekirse ilki yanınızdaki yardımcılarınızın soğukkanlı olmasına çok dikkat edin annem bu konuda çok yardımcı oldu ama kayınvalidem panikatak olduğu için o beni değil ben onu sakinleştirmekle meşguldüm 🤦🏻♀️ İkincisi ise kesinlikle gümüş kapak hala daha hiç krem kullanmadığım halde meme uçlarım hiç sızlamadı. Üçüncüsü ise İlk zamanlar sağ meme ucum hiç yoktu doğru emzirme yöntemiyle sonradan çıktı hiç panik yapmayın zamanla düzeliyo. 18 günlükken sünnetinide oldu oğlum oda çok kolay geçti iyiki erken yaptırmışız🥰 sorularınız varsa elimden geldiğince yardım ederim sağlıcakla kalın herşey gönlünüzce olsun 💜