13 günlük bir anneden öncelikle selamlar 😚
Buda benim doğum hikayem.
36+2 de eşimin ısrarı sonucu kasılma sebebi ile doktor kontrolüne gittik. Kasılıyor ama ben herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Eşim durdurmadı beni hadi gidelim dedi. Neyse doktoruma gittim NST de sancılarım 90 i 100 ü buldu ama ben hala bişi hissetmiyorum. Hemen hemen 1 saat NST de kaldım. Doktorum kız mehtap doğuruyorsun sen dedi 😁 eşimle birbirimize baktık. Doktor şaka yapıyor sanıyoruz. Çünkü daha erken. Gerçi erlen doğum riskim vardı. Ama hedefim en azından 37. Haftayı görmekti. Bıdığımı ilaçlarla 36+3 e kadar zorla tuttuk.
- doktorum gece 12 de doğum yapacağım hastaneden yatış yapmamı istedi. Acil bir durum olursa gece de gelmek için müsade altında tutulmamı istedi. Tabi bende duygular karışık beni ne bekliyor bilmiyorum. Sabah 7 de hazırladılar beni. Ameliyathaneye götürdüler. Tabi heyecandan titreme geldi bedenime. Sakinleştirici istedim vermediler maalesef. Sırtımdan iğne yaparken çok az canım yandı sonrası zaten yok 😁. Tabi ilaçların etkisinden titremem daha çok arttı. İnanın ben bebeğe odaklanamadım. Buraları fazla uzun tutmayacağım çünkü ben biraz zorlandım. Ve sezaryen olan kardeşlerimi korkutmak istemem. Benim iyi geçmedi. Tabi herkesin bedeni farklı. Neyse tam 07.56 da oğlum batı doğdu. Ağlamalar ortalığı çınlattı. İlk gördüğüm an şaşkınlıktan bebeğime nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum. Neyse bebeğimi odaya götürmüşler. Eşimin kucağına vermişler 😁 sonra beni odaya çıkardılar. Tabi ben tir tir titriyorum. Bir yandan bebeği hemen memeye verdiler ama tabi. Süt nerde gelecek. Titremekten bebeğe odaklanamadım. Ama tarifi olmayan bir duygu.😁 şöyle bir tanım biraz uygun sanki “ zamanın çabuk geçip hemen içimizden çıkmasını istiyoruz, doğuncada sevgisinden içimize sokasımız geliyor ” bunun adı evlat işte.
- tavsiyelere gelince
- bebeğinize bol bol alttan çitçıtlı zıbın alın. İnanın ben çok aldım diye kendime söylendim. Hastanede 1 gün kaldık 2, 3 tanesini elimizde yıkayıp saç kurutma mak. Kuruttuk.
- alt açma örtüsü hayat kurtardı resmen. Her alt açmamda mutlaka işedi.
- bezinizide bol bol alın.
- deepent mutlaka olsun ( doğum şeklimiz ne olursa)
- korse alın mutlaka ayağa kaldırdıklarında onu hemen taktılar yürümem çok kolaylaştı. Ve gerçekten fırsat buldukça yürüyün. Çünkü hareketsiz kaldıkça ağrılar artıyor.
- valla kızlar benim öyle serüvenli bir doğum hikayem olmadı planlı olduğu için biraz sorularınız varsa sorun bebeğinden fırsat buldukça cevaplarım sevgiler 🥰