Mom103 baci Siz hansi terefde qalirsiniz? Desen texmini bilerem ne qedere getmek olar. Ama baci biz mawinnan o qedere gedirik. Hele yarimsaatdan tez catiriq. Mehdabadda qaliriq biz.
Baci Hansisa padruqanin qohumu ya taniwi sumqayitda doguw edib deye bilersen, ya bakida yawayan qohumun varsa Sen terefden onun tanidigi biri sumqayitda doguw olub deye bilersen.
Baci men biraz uzun yazacam. Sumqayitda 1 nomreli dogum evinde olmuwam. Menim oz hekimim burda bakidaydi. Ama o Kerimde bize demiwdi 650ye edirem doguwu size 600e ederem. Bizimcun cox bahaydi. 32 hefteden sora hekimnen doguw ucun kagiz olur onu almaq olur. Men 35 heftelik olanda almiwdim kerimde. Doguw vaxdi su geldi getdik xesdexanaya kagizi verdik qebul edib doguwa goturduler.250 manat vermiwdik o vaxt. Baci uwagi hekim tutmur, mamaca deyiller el arasinda bax o tutur. Hekimin eli qoynunda qiraqdan baxir. Menim eltim gedib daniwmiwdi doguw hekimiynen 350 vermiwdiler. Ama hekim ondada qiraqdan durub baxib. men Nigarda hec doguw ucun vereqede almamiwdim. Seher tezden su geldi getdik hekime. Dedim qeydiyatda olmamiwam hec bir yerde Ama hekimim olub. Kagizlarimi aparmiwdim ozumnen. Hec onu da goturmediler qebulu edib yatiwi yazdilar cixardilar dogum otagina. Novbetci hekim Hemwe olur. Mende bayram vaxdina duwmuwdu ama yene hekimide kallektivde hamsi variydi. Hem doguw hem uwaqcun. Hekim dediyim kimi muaine etdi getdi, arada bir defe de muaine etdi doguwa yaxin. Tez tez mamaca nezaret eledi. Sancim artan vaxt mamaca xeber etdi hekim geldi cixardilar stola uwaq hekimi flan hamsi haziriydi. O baximnan her wey eladi. Doguw oldu uwagi muaine etdiler ele menedenezaret oldu palataya kocene kimi. Sora onsuzda yacwi olursan. Tikiw duwmese. Duwse day bilmirem nece olursan( doguwdan sora bizimkiler deyib ne vermeliyik deyibler neye gucunuz catir. Ollarda 150 veribler. Verendede deyibler imkan yoxdusa vermeyede bilersiz. Uwaq hekimininde doguw hekiminin de hamsinin pulu onun icinde gedir. He baci bir de 2 manat sened var qeydiyata goturen Ona vermiwdim. Weraiti mundarciligi yoxdu tualet baximinnan tez tez temizdiyiller Ama superde deyil. 1 otagin 2 tuletine baxir doguw wobesi. Yemeyi xesdexana ozu verir. Isdesen getirede bilerler Ama kecirtmek pulnandi icaze yoxdu deye. Men oranin yemeyin yeyirdim Birce baldizim yemey kecirtmiwdi. Onuda deyirdim lazim deyildi Ama kecirtdi. Isdi suyu daimi gelirdi, Kerimde nigarda qiwda olub xesdexanada biwirdim isdiden od kimiydi. Cxol prastina verir xesdexana Ama isdesen evden apara bilersen. Peyvendlerin hamsi olur, qan analizi alinir uwaqdan anadan, anadan siflis kimi Bir nece infeksion xesdelik ucun analiz goturuller . Cixilan gunu sidikden analiz, rentgen usm olur. Her gun bazar gunu cixmaq wertiyle hekim muine edir ananida uwagida. Bacardigim qeder etrafli yazdim. Yene ne qaranniq qalsa soruwa bilersen baci