Merhaba hanımlar.
Doğum hikayem hassastir etkilenecek olanlar okumasin :)
Hanımlar benim hamileliğim biraz sıkıntılı geçti. İlk 3 ay mide bulantısı yoğun yaşadım 12 saat calsiiyordum ve günde 4 saat yol çekiyordum ama olumsuz şeylere her zaman göğüs gerdigim gibi ilk 3 ayımı sabırla atlattım. 24. Haftamda detaylı ultrason da Bebeği besleyen damarlardan birinin tıkandığıni.soylediler. kendi doktorum tuzu kesmemi istedi ve hamileliğimin sonuna kadar hiç bir yemeğe tuz atmadım. Bu durumuda atlattım çok şükür. 27. Haftamda öksürük nefes darlığı sikayeti ile gittim çoraba testim negatif çıkmasına rağmen kanım aşırı pıhtı çıktı ve ben gebeliğimin sonuna kadar oksapar kullandım çok şükür onu da atlattım. 31. Haftamda bebek hareketlerini hissetmedim ve doktora gittim bebeğimin suyu bitmiş alttan kontrol ettiler alttan geliş yoktu ama suyum enfeksiyon nedeni ile bitmiş antibiyotik tedavisi sonucunda suyum duzeldi çok şükür bunu da atlattım. 35. Haftamda sancılarım başladı ve yatış yaptılar ağrı kesiciler ile sancimi kestiler prameture olmaması için. 31. Haftamda ciğer geliştirici iğne yapmışlardı 2 tane. Ama yinede doğumu engelledik. Gebeligim biraz zor gecsede ben her zaman herşeyi sabırla karşıladım ve kızıma kavuşmak için gün saydim. Ben hep normal doğum istedim nefes teknikleri ve ıkınma teknikleri araştırdım doğum hikayeleri okudum izledim. Kendimi normal doğuma o kadar odaklamistim ki. Ama asla sezeryan karşıtı değildim. Doktoruma çok güveniyordum ve doktorum bana sezeryan olman gerekiyor deseydi olurdum. 39+0 da nisanim geldi. 39+2 de saat 16.00 da sancılarım başladı ama direkt bı yoğun sanci ile karşılaştım dakika tuttum ve ben sooookk bı baktım 10 dakikada 3 kez 50 şer saniye sancı giriyor. Hemde sağlam giriyordu. Evde yalnızdım eşimin gelmesini bekledim ve yürüyerek , squat yaparak, sumo squat yaparak, plates topunda egzersiz yaparak karşıladım sancıları. O kadar mutluydum ki sancılar geldiğinde kızıma kavuşacağım için çok heyecanlıydım. Daha sonra eşim geldi zar zor bi yemek yedik. Ben hep evde sancı çekip daha sonra hastaneye gitme taraftarı idim. Suni sanci yememek için. Banyoya girdim ve bı baktım kanamam var. Hemen hastanemi aradım gelin bakalım dediler ama benim hazırlanmam evden çıkmam vs. Saat gece 1 idi. Doktor muayene etti saat 4 den beri sadece açılmam 2 cm mis. Eve gönderdi evde sancini çek dedi. Ben o gece sabaha kadar sancı çektim ve saat 9 a kadar evde yürüyüş ve nefes teknikleri ile acimi azalta azalta karşıladım. Hiç zor değil doğum sancısı asla dayanamayacaginiz bişey değil. Sadece yatınca çok zorlanıyor. Sabah 9 da kendi doktorum kontrol etti ve açılmam yine 2 cm idi. O kadar sancı çekmeme rağmen hiçbir açılmam yoktu. Doktor mecbur suni bağlayacağız dedi. Malesef kabul etmek zorundaydım. Bana suni sanciyi bağladılar aynı zamanda nst ye bağladılar yaklaşık 1 saat nst de kaldım suni sancı ile. Benim için en zor kısım burasiydi. Ayakta karsilayamadim suni sanciyi dayanamadım. Nst de kalmak beni zorladı. Daha sonra dayanamadım ve epidural istedim. Acilmami kontrol Etiler 4 cm.olmus yapabiliriz dediler. Daha sonra beni ameliyathaneye götürdüler epiduralimi yaptılar hiç zorlanmadim epidural yapılırken. 20 dakika içinde ben Leyla olmuştum zaten ve sancilarimi çok az hissediyordum. Daha sonra tekrar dogumhaneye götürdüler sonda taktılar ve açıklığımi kontrol ettiler. 20 dakika da 4 cm den 10 cm e çıkmış hazirsin doğuma dediler. Bı ikin bakalim nasıl.ikiniyorsun dediler ikindim bebeğin başı geldi tamam ıkınma dediler. Ama.ikinmamak mümkün degil. Neyse beni dogumhaneye aldılar her sancı girdiğinde nefes al ver dediler. Ama ben her sancı girdiğinde ikindim. Ebeler bebeği elleri ile.durdurdular. doktoru beklediler. Doktorum geldi ikin dedi sancım geldi 1 kere ikindim ve kızım balık gibi kaydı içimden. Karnıma koydular bende onu sevdim bütün ağrım sancım geçti. Daha sonra kızımı giydirdiler bende onu izliyordum o arada dikme işlemine geçtiler sadece içte dikişim vardı. Dikisi de az hissettim çok zorlanmadım… Yani her zaman herşeye olumlu yaklastim. Benim doğum hikayemde bu kadardı. Çok uzun oldu hakkinizi helal edin kizlar. Şimdi miniğim bana bakıyor ben ona bakıyorum 🥰🥰 sormak istediğinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.
- Depend kesinlikle kurtarıcı.
- Kesinlikle elbise tarzı bı gecelik gerekli.
- Bebek için 2 takım kıyafet yeterli.
- Battaniye ve muslin örtüler çok işime yaradı.
- Ağrı kesici almalısınız en azından belki refekatci için gerekebilir.
- Emzirme atleti onemli.
- En önemlisi göğüs ucu kremi.