Minikjelibonum Neva3 merhaba yazdığınızı şimdi gördm kusura bakmayın. 33 haftada bir ay mı kaldı entübe oldumu peki
Hazi Ben de doktora gittim bir değişiklik yok kistte diye sana haber verecektim baktım doğum yapmışsın, kısa zamanda sağlıkla kucağına alacaksın inşallah kötü şeyleri düşünmemeye çalış, Allah sabır versin
Minikjelibonum Saruhanvemetehaninannesi_ evet hala entübe denemiceklermiş bu hafta hiç Pazartesiye kadar yorulmuş sanırm aklımı kaçırcam korku ve üzüntüden 😞
Saruhanvemetehaninannesi_ Minikjelibonum korkma moralini de bozma bak benim 3. Bebeğim Buda erken doğum ve küvezde .. Oğlumda 33 de doğdu 26 gün küvezde kaldı 20 günü entübeydi 3 4 günü nazal destekliydi daha sonra küvez içine geçtiler emzirmeye gittim ve taburcu olmuştu şimdi 2.5 yaşında , entübe kalması ciğerlerinin gelişmesi için de faydalı takviye alıyor sonuçta dua et bol bol ve sütünü eksik etme bebeğinden en güzel ilaç senin sütün , bu oğlum da 13 gün oldu doğalı 32 de doğdu 4 gün entübe kaldı sonra nazal desteğe geçti 3 gündür küvez içi solunumda düzeliyorlar sen moralini bozma ki bebeğin de iyi olsun hep iyiyi düşün sağlıkla kavuşacaksınız hepsi geride kalacak ☺️
Minikjelibonum Saruhanvemetehaninannesi_ off kahroldum gerçekten benmde üçüncü gebeliğimdi ama ikisini kaybettm biri dış gebelikti gerçi ama olsn. Okadar korkuyorm ki doktorla konusurken kitlenip kalıyom sanki ağzımı kitliyolar. Oğlun 20 gün entübemiydi ağızdan yani. Sende çok çekmişsin allah bundan snra hiç acı korku yaşatmasın çok zormuş küvezde heleki entübe olan bebeğini beklemek😞 nerde yaşıyordunuz
Saruhanvemetehaninannesi_ Minikjelibonum evet canım ciğerlerine kadar kocaman hortum vardı oğlumda 20 gün boyunca ağlıyordu sesi çıkmıyordu çok zor ama ınan gecıyor bak 2.5 yaşında ve abi oğlu şimdi kardeşinin küvez yolunu bekliyor canım sabret dediğim gibi bol bol sütünü sağ bebegın yanında gibi ve bebeğine yolla anne sütü mucizesi ile şifasına çabuk kavuşacak içimi ferah tut canım ❤️👼🏻 Kocaeli’deyim Gebze de sen
Minikjelibonum Saruhanvemetehaninannesi_ izmir bnde. İnşallah bn hemşireye sorduğumda ağlmaz entübe bebekler demişti sanırım bizimkine uyutucu veriliyor 😞
Minikjelibonum Esra-33 tam olarak doktorun ne kastettiğini anlamadığım için huzursuz oldm çok. Dün makina 13 e düşünce hemen ekstübe ettk 1 saate yakın durdu satürsynlar yükselince geri entübe ettk dedi üç gün sonra tekrar demicez dedi. Ama bugün aradığımda diğer doktorla karar aldık bu hfta bir daha denemicez Pazartesiye kadar dedi makinayıda 17 yapmışlar. Bir sorun mu oluştu acaba böyle karar veriliyor. Birde burda makinadaki ayar basınçmı oksijen mi oluyor basınçsa 17 yüksek değilmi😞😞😞
Esra-33 Minikjelibonum öncelikle bu ayarlar gayet normal ayarlar neye göre ayarlandığı biraz uzun anlayabileceğin türden değil ama kısaca sana şöyle anlatayım hastanın makinadayken kendi solunumu oluşmuş buna güvenerek ekstübe etmişler sonra saturasyonları düşünce tekrar entübe etmişler ve uyutmuşlar kendi solunumu makinaya direnç göstermesin diyede de 17 yapmışlar yani bunun anlamı kendi nefes almaya çalışıyor ciğerleri gelişiyor ama henüz makinadan ayrılacak kadar değil canım bu hafta ayırmayalım demelerinin sebebi fazla ekstübe entübe etmek akciğerlerde enfeksiyona sebep olur her yapılan ayrı bir işlemdir ve çocuğa mikrop geçme olasığı vardır bu yüzden dinlendirmek istemişlerdir yine söylüyrm sana enfeksiyon gelişmediği sürece kan değerleri bozulmadığı sürece akciğer illaki gelişir sabret canım anne sütü yolla bol bol anne sütü en iyi ilaçtır
Minikjelibonum Esra-33 ya sana ömrüm boyunca dua edicem hep dualarımda olcaksın. Aşırı mutsuzum aşıırı korkuyorum. O makina ayarı 17 olan basınç ozmn demi yüksek basınç zarar verrir mi körşük sağırlık gibi
Esra-33 Minikjelibonum basınç değil o canım alınan solunum verilen solunum ortalaması basınç daha farklı hiçbir hasta şuana kadar o basınçtan hasar almamıştır çünkü en ince ayrıntısına kdar hesaplanır kilo girilir cihaza yaş girilir makina fazlasını vermez zaten uyarı verir o yüzden bunları düşünüp yıpratma kendini durumu iyiye gidiyor bana göre tabi doktorun ne dedi bilmyrm bu haftayla ilgili doktoruna güven canım benim aklına kötü şeyler getirme lütfen
Minikjelibonum Esra-33 inşallah sağol canım ne biliyim oksijenden basınçtan faln körlük sağırlık beyin kanaması falan oluyor diyor prematüre anneleri pandam korktum.
Esra-33 Minikjelibonum yok canım içini ferah tut nadir şeylerdir bunlar en kötüsünü çağırıyorsun hep aklına en olmazı getiriyorsun biraz pozitif ol güçlü dur bebeğinin haftası gayet iyi 27 28 haftalık doğan bebeklerin anneleri ne yapsın