Merhaba,
bende kendi doğum hikayemi paylaşmak istedim uzun olursa kusura bakmayın :)
gebeliğim hep düşük riski ile geçti ve yatmak zorunda kaldım. Plasenta önde ve rahim ağzında olduğu için erken doğum riskim oldu doktorum 35. Haftalara gelemeyebirsin demişti.
35+1 de kontrole gittiğim gün nst de sancı ve 1,5 cm açılmam vardı yatış yapıldı 37. Haftaya kadar bebeği içeride tutmaya çalıştı 5 gece hastanede kaldım sancıların kesilmesi için ilaç kullandım ciğer geliştirici iğne de yapıldı 37 haftalık olunca ilaçlar kesildi.
2 şubat gecesi suyumun geldiğini hissettim ve pembemsi bir lekelenme oldu doktoruma yazdım hastaneye git dedi. Yolda giderken de suyun gelmeye devam ediyordu açılmam 2 cm olmuştu. Bende hipertansiyon olduğu için tansiyonum hiç düşmüyordu 18/10 tansiyon ile gitmiştim. Çok şiddetli bir bel ağrısı yaşadım nst de sancılar devam ediyordu.
yarım saat içerisinde sezeryane alındım belden spinal ile uyuşturdular ve benimle hep konuştular sakin kalabilmek çok önemli.
20 dk içerisinde bebeğimin ağlamasını duydum küveze girmediği için şükürler olsun. Yarım saate sonrasında benim dikiş işlemlerim bitti ve odaya götürdüler odaya geldiğimde çok üşüdüm titredim. 3-4 saat sonra uyuşukluk açıldı ve gerçekten çok sancılı ağrı çektim inledim sabaha kadar. 4-5 saatin sonunda gaz çıkardım. 6-7 saatin sonunda yürüttüler. Yataktan kalkması problem değil önemli olan karşıya bakarak ayağa kalkmak ve ilk adımı atabilmek. Tansiyonum olduğu için zorlandım ama 3-4 adım kadar atabildim. Ara ara gelip karnıma bastırdılar karnınıza bastırılmasını istemiyorsanız popoyu havaya kaldırıp indirin. Amaçları kanın pıhtılaşmadan dışarı atılabilmesi.
2 gece hastanede kaldım. Bebeğim öyle güzel kokuyor ki rabbim isteyen herkese nasip etsin sormak istediğiniz herşeyi seve seve cevaplayabilirim. 💐🐣