-gyns- Kızlar merhaba.. Hurmanın doğumu kolaylaştırdığını hepimiz biliyoruz.. Benim sorum ise; her hurma mı kolaylaştırıyor?.. Yoksa belirli cins hurmalar mı?. Sanki önceden cinsi önemli hibi birşey okumuştum.. Ama emin olamadığım için bilginizi almak istedim.. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler🌸..
Yasminn -gyns- NaimeYilmaz Medine hurması diye biliyorum ben kızlar şu iftarda yediğimiz ama tabi bunun da çeşitleri var Tunus hurması falan diye ama Medine hurması ve tek sayılarda yani günde 5 veya 7 tane yemek iyi diye biliyorum
Beyza12344 -gyns- acve hurması diye biliyorum yanlıs yonlendirmek istemem onu da her birinde besmele cekilerek tek sayı ile yemek gerekiyor sanırım
HicranKzn Allahu Teala Hz. Meryem'e hurma dalını sallayarak, henüz olgunlaşmış taze hurmalardan yemesini bildirmiştir ama ismi Cismi hiç duymadım ben rivayet bu.
HicranKzn NaimeYilmaz annemin getirdiğinin birisi küçücük içinde efendimizin ismi çıkarmış çekirdeğinde. Ama bana hiç çıkmadı 🙈 diğeri çok açık renkli ikisinden de koydu ama şu Doğum için demedi inan. Tam teferruatını bilmiyorum.
NaimeYilmaz HicranKzn kendı ektıgı hurma agacından bahsedıyorsun sen bende var ondan 20tane falan gıden bırı getırmıstı cok pahalıymıs galıba kucuk boyu zeytınden az iri. Ama bence oda degl ya gecenlerde bırı kendınden cok emın isim vermıstı hurma ısmı neydı hıc hatrlamıyorum
Ayselcnt HicranKzn canım o Muhammed hurması.. Bebek ilk doğduğunda ondan ağzına sürüyorlar.. Bende yapacağım..
HicranKzn NaimeYilmaz sen o zaman geçen sabitlenen hurmayı mı diyorsun ki🤔 tekli çiftli yemek falan yazıyordu. Bir tanıdık var sorup döneyim sana
deletedmom24 Canım çekti ben hurma almaya 😂 arabistanda yetişenlerden olmalı diye biliyorum cins cins değil de bölge bölge ayırıyorlar onu.
HicranKzn NaimeYilmaz acve hurması dedi doğuncada ağzına sürdükleri hurma bu dedi. Nihat hocanın akrabası bilgi aldığım yer. Başka bir hurma bilmiyorum dedi. Niyet edip yicez artık:))
NaimeYilmaz HicranKzn saol 🙏 helal et hakknı ugrastırdık. Arastıralım madem bulamazsakta onun nıyetıne yıcez dedıgın gibi yapcak birşey yok 😊 https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/acve-hurma-peygamber-hurmasi-2000-gram-2kg-yeni-mahsul-347436457?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*295496007*40839630936*184421086271*%7Btype%7D*347436457*pla-451354358602&gclid=EAIaIQobChMI9fzE4Kq62wIVQtOyCh2SVQmKEAQYAiABEgJld_D_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
HicranKzn NaimeYilmaz ne demek canım Estağfirullah🌺. Evet bu hurma işte. Allahım hepimizi bir avazda kurtarsın inşallah. Bir de bu duayı Doğumda sürekli okumamı söyledi kolaylaştırmak için. İnşallah kolayca olur🙏🏼Hanne vilidet meryem meryem vulidet isa uhxric eyyuhel mevlud bi haqqil melikil mabud.
NaimeYilmaz HicranKzn Allah razı olsun canm 🙏 annanemde bana kagıt verdı ayetel kursi , A’raf suresının 54.ayetı, felak ve nas okuyun buyurmuslar Hz fatıma ( RA )dogum yaparken inşallah bizlerde şifa olur gonlumuzdekı gibi dogumlarımız olur 🙏
-gyns- NaimeYilmaz Hocam birde kolay doğum için hergün 1 tane Hz. Fatıma Validemiz’ in ruhuna fatiha okumak lazımmış..