neslii35 Ballilokmacik çok çok geçmiş olsun öncelikle 🙏🏻☺️ kaçıncı haftada sezaryene alındınız acaba ? birde yanınıza aldığınız ama hiç kullanmadığınız gerek yokmuş dediğiniz bir şey oldu mu ?
ipekkkkkkk7 Ballilokmacik Canım merhaba Sezeryana bende yarın giricem inşallah çıkınca gazın çıksın diye ne kullandin ne içtin bana herkes hoşaf iç diyor onu içmeyi düşünüyorum bir de humayana ile rezene diyorlar süt de yaparmış bunlar sen ne kullandin acaba ?
BurcuLice Ballilokmacik bende bir şeyler ters giderse spinal sezaryen olurum diyordum ama sanırım bel fıtığı olanlara yapmıyorlarmış 😬
Lulemom Öncelikle hayırlı olsun ve geçmiş olsun 😊 Spinalle epidural arasında ne fark var acaba. Spinali ilk kez bu forumda duydum. Hep epidural duymuştum çevremden
Ballilokmacik Lulemom çok teşekkür ederim😌 ikisi de aslında belden aşağısını uyuşturmak için kullanılan yöntem. Aralarındaki fark ise vurulma yerleri. Epidural anestezi tekrar enjekte edilerek uzatılabilir fakat spinal uzatılamaz gibi farkları var😊 benim bildiğim bunlar canım😌
Bybars Lulemom merhaba spinal sezeryan doğumdur belden aşağı uyuşturup ameliyatla alınıyor bebek . Epidural yine aynı yöntem belden iğne yapılır fakat normal doğumun sancılarını azaltmak için yapılan uygulamadır biri sezaryen biri normal doğum
Buseyvz Lulemom canım epiduralde sırtta ince bir hortum kalıyor direkt bir ilaç uygulanacağı zaman oradan veriliyor, ben ameliyat olduğumda ağrım olduğu zaman düğmeye basıyordum oradan ağrı kesici veriliyordu spinalde öyle bir şey yok fark o 😊
senadoguss Lulemom YouTubeta Dr.Kağan Kocatepe’nin videolarını izleyebilirsin canım o çok güzel açıklıyor öneririm.
Ballilokmacik Neslihanilhan benim 7. Günüm hala agrimm var özellikle oturup kalkarken. Ama dayanilmayacak kadar değil canım.Onun çaresi ise yürüyüş ne kadar yurursek o kadar iyi geliyor:)
Buseyvz Bybars hayır canım ikiside belden uyuşturma ve ikiside ameliyatlarda kullanılır ancak normal doğumda da epidural kullanılıyor
Bybars Buseyvz aksini söylemedim ikiside aynı yöntem doğumlarda biri sezeryanda biri normal doğumda kullanılır
Neslihanilhan Ballilokmacik benim sizlamasi arada agrisi o kadar canim yaniyo yururken kamburum biran once hepimiz toparlayalim insallah evladimi kucagima alamiyorm böyle bi emzirirken o bile can acisiyla
Ballilokmacik Neslihanilhan yok benim o kadar değil canim ben evde yürüyüş yapıyorum benim tek zorum oturup kalkmak . Doktor ilaç falan vermedi mi sana?
Zeyzey1616 Cicek33 Bn 5 inde oldum 6 sında taburcu oldum eve geldim duş aldım cnkü eve gidince duş alabilirsin dediler su geçirmeyen bant takılıyormuş cnkü aldım bişy olmadı yani
Ballilokmacik Cicek33 bana doktor eve gider gitmez alabilirsin demişti 2 gün sonra duş almış oldum yani 😊
Aysel_11 Zeyzey1616 eczaneden mi aldınız bandı acaba öğrenebilir miyim bende Allahın izniyle 9 unda olucam
Neslihanilhan Ballilokmacik verdi ama ne fayda size hangi ilac verdiler parolla benim antibiyotik kan hapi
Ballilokmacik Nurov canım çok şükür benim doğumdan çıkar çıkmaz geldi sütüm maşallah. Hiç kafanıza takmayin süt geliyor gelmese bile bol bol emzirmek faydalı oluyor 😌
Ballilokmacik minnakmina doğum 40 50 dk sürüyor fakat bebişin çıkması 5 10 dakikadır. 😊 His var ama acı yok yani yapılan işlemleri anlıyorsunuz ama acı duymuyorsunuZ 🥰
Ballilokmacik Neslihanilhan kan hapı demir hapı ağrı kesici iltihap giderici bi de gaz ilacı. Gaziniz varsa da çok ağrınız olur .