Biraz önce farklı bir girdiye göndermiştim buraya da atayım. Fakat diyetisyen kilo, metabolizma, alışkanlıklar ve farklı açılardan değerlendirdiği için hepimize verilecek liste muhtemelen farklı olacaktır. Yine de gitme durumu hiç olmayanların kilo ve beklentilerine göre düzenleyebilecekleri örnek tablo olsun diye yönlendiriyorum listemi 😘
Benim son listem bu şekilde fakat kiloya ve gebelik haftasına göre değiştiriyor diyetisyen. Şu an 76 kg, 19 haftalık hamileyim. Bu hafta itibariyle aylık toplam 1 kg alacağım şekilde düzenlemişti bu listeyi.
KAHVALTI : (08:00)
1 tane yumurta
2 dilim peynir
1 tane kırmızı biber + maydonoz
5 tane zeytin
2 dilim esmer ekmek
ÖĞLE : (13:00)
Haftada 2 gün : 6 yk kurubaklagil +1 dilim esmer ekmek +1 bardak ayran veya kefir
Haftada 5 gün : 8 yk sebze yemeği +1 dilim esmer ekmek +1 bardak ayran veya kefir
ARA ÖĞÜN : (15:30)
1 porsiyon meyve + 1 su bardağı yoğurt
AKŞAM : (18:00)
Haftada 3 kez : 150 g ızgara haşlama veya fırında et veya 5 tane köfte +1 kase yeşil salata +1 dilim esmer ekmek
Haftada 3 kez : 150 g ızgara haşlama veya fırında hindi +1 kase yeşil salata +1 dilim esmer ekmek
Haftada 1 kez : 8 yk sebze yemeği +1 dilim esmer ekmek+ 1 kase yeşil salata
ARA ÖĞÜN : (20:30)
1 porsiyon meyve + 15 tane fındık
Bu arada ben balık ve tavuk ürünlerinden gebelik sebebiyle ciddi şekilde tiksindim. Bu sebeple iki ürün kategorisi hiç yer almıyor listemde. Bir de akşam yediğim fındık yerine bazen 4 parça ceviz, 1 avuç kabak çekirdeği ya da 10 tane badem tüketebiliyorum