Zuhrd Merhaba acil sorum olcakti da arkadaslar hamilelikte sirt ustu uzanmak uyumak degilde uzanmak sikinti mi zarar limi sizce 10 haftalik hamileyim bide 🤝🤝
OzgeAlya Zuhrd yok ya sırt üstü uzanabilirsin tabiki ama uyurken sol tarafından uyumaya calis bebisin kalbi için😘
mavis24 Zuhrd bi doktordan dinlemiştim 6. Aydan sonra yatış pozisyonu önemliymiş göbek çıkmadığı sürece nasıl yattığın önemli değilmiş burda 3 ayını geçmiş ama hala yüz üstü yatanlar gördüm
Busebse Zuhrd sol tarafıma yatmaktan sol tarafım agriyor🤦♀️ama yınede sola yatıp diz kapaklarımı kendime çekiyorum sırt üstü yatmanın zararı omurilik vs varya kan akışı iyi olmuyormuş saol tarafa yattığın zaman bebis daha iyi oluyormuş galiba böyle biliyorum 😂
Mervensn1 Zuhrd 6. Aya kadar yüz üstü bile yatabilirsin demişti doktorum şimdi sağa ya da sola şartlanmanızın Bi anlamı yok dilediğiniz gibi yatın 🌸
Yenibirannee Ben 11+1 haftaligim sirt uzeri uzandigimda bel agrim hafifliyor ilerki aylarda doktorlar onermiyor diye biliyorum ben ☺️ Ben uzaniyorum yani
Portakalgeliyor OzgeAlya hayırr kağan bey var youtube da sağ sol önemli değil zaten normal yatın beyniniz nasıl yatmanız iyiyse (bebek için) o pozisyona döndürür sizi dedi bende o günden beri normal bir sağ bir sol yatıyorum bel ağrısındada sırt üstü uzanıyorum bir problem yokmuş :) biz çook endişeliyiz ee anne olmak da bu sanırım . Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ablalar .. 🐣🤰🏼
Dyguuuuuu mavis24 evet bende dikkat etmeye çalışıyorum ama doktorum 6 aydan sonra zaten istediğin gibi yatamazsın keyfini çıkar dedi hep sağ yada sol yatmaya çalışıyorum ama yüzüstü uyanıyorum bazen çok kötü hissediyordum ama doktor öyle söyleyince daha iyi hissediyorum.
Birtane2307 Zuhrd canm rahatsz etmedigi surece ve son aylara girmedigin surece nasil rahat ediyosanİz o pozisyonda yatin diyorlar sadece son zamanlarda sirtustu yatmayin diyorlar kafana takma ben 13 haftaligim genelde sola yatma istegi geliyor rahat oluyor bide yüzüstü yatiyorum yani nasil keyfim istiyosa gobegim de cikti ama rahatsz etmiyo cok sukur
Ftmasanli Zuhrd 6.cı aya kadar rahat istediğiniz şekilde uyuyun sonra bebiş bırakmicak sadece sağ ve sola yatabileceksiniz 😂
Zeynep0606 Zuhrd 20 haftaya kadar istedigin sekikde uyuyabilirsin 20 haftadan itibaren sirt ustu ystilmamasi oneriliyor cnm kan akisini engelliyor
mucizemm01 Zuhrd daha erken senin icin ❤️ cok uzun olmicak sekilde arada uzanabilirsin benim doktorumda bana uzan demisti bel agrimi hafifletiyordu . ama 20. haftadan sonra uzanmamaya bak. ben yan yatip yastik koyuyorun sirtima ve cok hafif yaslaniyorum yastigia sanki onzaman da sirt üstü yatiyormus gibi rahatliyorum
Boncukbeyinannesi Zuhrd tabiki de değil sıkıntı yok ilerleyen haftalarda tavsiye edilmiyor kan akışını yavaşlattıgi için
ysfali06 Zuhrd doktorun artık sırt üstü yatma dediği andan itibaren uzanmak bile sakıncalı sanırım. Çünkü doktora muayeneye gittiğimde sedyedee kendisini beklerken 1 dk dahi olsa sırt üstü yatmamı istemiyor kendisi pc başında olunca bana dön yan yat diyor.
idiloska Zuhrd 20.haftaya kadar uyanabilirsiniz, çoğu doktor öyle diyor, bir süre sonra karından dolayı zaten yüz üstü isteseniz de yatamıyorsunuz, ben o haftalarda yüz üstü uyuyabiliyordum.
Sarikurt Omurganın sağ ve solunda büyük damarlar var.biri vücuda kan götüren atar damar biri geri getiren toplar damar. Karın büyüdükçe sırtüstü yatıldığında ağırlıktan dolayı kan akışı yavaşlıyo.atar damar basıncı yüksektir onu engellemek nerdeyse mümkün değil ama sırtüstü yattığımızda toplar damara baskı yaptığımız için kan kalbe geri dönmekte zorlanıyo.aslında bebeğe giden kandan ziyade kendi tansiyonumuzu etkilememek için o şekilde yatmamalıyız.bir de ödem sorunu yaşayanlar bu şekilde yatarsa bacaklarda ödem artar.bu yatma olayının açıklaması bu aslında🥰 doktorlarda ilerleyen haftalarda bunun önemli olduğunu ilk zamanlarda göbek büyümeden yatışın bi önemi olmadığını söylüyo zaten. O yüzden ilk haftaları olan anne adayları rahat ettiğiniz şekilde uyuyun zaten bi iki ay sonra sizin adınıza her konuda karar veren bir insan olcak🙏🏻🥰 yine de ilerleyen haftalarda alışmak zor olur diye ben ilk yattığımda yan yatmaya çalışıyorum 14.haftamdayım.bu arada sağ veya solun çok da bi önemi yokmuş. Belinizin arkasına bi yastık koyup hafif meyilli bile yatsanız yeterli ful yan yatmanıza gerek yok belinizde baskı hissetmeyecek şekilde yattığınızdan eminseniz sıkıntı yok 💜sevgiler🙏🏻