Merhaba kızlar 🥰
Hep son zamanlarda çevremdeki az çok kişi doğumu olmadan önce hep belirti yaşadığını söyler ve bende herhangi bir ağrı ve belirti olmadığı için endişeliydim. Başından beri hep normal doğum olsun istedim. Normalde ben çok korkak biriyimdir iğne bile yapamayanlardanım😂 ama bu 9 ay 10 günlük süreçte doğumu hiç düşünmemeye ve kendimi korkutmamaya çalıştım taaaakiiiii doğum anı başlayana kadar 😇 Gelelim hikayeme sabah 9:45 gibi lavobaya kalktım baktım benden baya baya su geliyor durdurmak nedir bilmeyen bir su 😆 hemen ped taktim ve hazırlığımı yapıp hastaneye gittik. Doktorum muayene etti 1cm açıklık vardı. Sabah 11 gibi yatışım oldu sancım olmadığı için ebe gelip alttan ismini bilmediğim bişey koydu yumuşama ve sancımın başlaması için uzun süre rahattım herşey güzel gidiyordu 16:48 gibi sancılarım arttı ve bir dakika olmadan sancılarım gelip gidiyordu. Ben hep doğum sancısı veya ağrıları ne benzer çok merak ederdim ve hepte bunun için doğum hikayelerini okurdum. Böyle sancı geldiği zamanda kasıklarım, belim ve kalçamda sanki bir patlama meydana gelir gibi bir ağrı oluyodu. Sancılarımın en çok şiddeti belim ve kalçama vuruyordu. Yanımda eşim ve halam vardı. Dokturum 6,7 cm olana kadar odanda olabilirsin demişti. Bende çok sevindim yanımda sevdiklerim olucak diye, sancılarım sıklaştığında sürekli duşa girdim su bir nebze iyi geliyordu, kendimi rahatlamış hissediyordum. Alttan yumuşamanın gerçekleşmesi için takılan şeyin duş alırken düştüğünü gördüm. Hemşireyi çağırıp bilgi verdim hemşire bana demesin mi Zeynep hanım sizi doğumhaneye alıcağız daha sağlıklı takibinizi yapabilmemiz için tabi açıklığım daha 2 cm doğumun gerçekleşmesi 10 cm olmam gerekiyor okadar sürede nasıl yapıcam diye korkmaya başladım çünkü sancı geldiğinde halam belime masaj yapıyordu. Doğumhaneye indikten hemen sonra ntsye bağladılar neredeyse sürekli nstye bağlı kalıyordum sancılarım çok şiddetli geliyo gerçekten insan hareket edemeyince daha çok kötü oluyor. Tek başınayım o anda kimse yanımda yok doğumhanede de kimse yok 😂 Ben artık dayanamicak hale geldim ebe mi doktor mu hangisi olduğunu bilmediğim bayan bana demesin mi nts de sancı çıkmıyor . Ben şok 😱😭 nasıl sancı çıkmaz ? Bide demesin mi Zeynep hanım sancı bu kadar çok çıkmamasına rağmen siz bu kadar kötü oluyosanız asıl doğum başlamasına yakın nasıl yapicaksınız bu şekilde doğum yapamazsınız dedi . Bu lafı duyduktan sonra hayatımda hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Ailemi görmek istediğimi söyledim. Eşim ve halama dayanamadığımı sezeryan istediğimi söyledim. Eşim çok üzüldüğü için hemen tamam dedi halam ise kabul etmedi bunu,bana çok az kaldığını o bayanı dinlemememi 2,3 saate doğum yapacağımı söyledi ki gerçekten de öyle oldu. Bi an düşünmeye başladım bu kadar sıkıntı çektim biraz daha dayanmalıyım diye kendimi ikna ettim. Ebe alttan muayene etti çok iyi gittiğini söyledi. Bana bir iğne yaptı ne iğnesi diye sorduğumda beni biraz rahatlatacağını söyledi . İğneyi kalçamdan vurduktan sonra gerçekten zaman nasıl geçti hiç anlamadım. Okadar beni sakinleştirdi ki … bu arada doğumun hızlanması için bana suni sancı verildi. bebeğim hemen gelmedi birden fazla ıkındım bebek geldiği an hiç hissetmedim. Bebeğimi gördüğümde çok masumdu 🥰 ve kokusunu içime çektiğim an dünyanın en güzel duygusunu hissettim. Dikişlerim yapıldığında hiç hissetmedim çünkü uyuşturdular ☺️ Bebeğim 23:55 doğdu. Toplamda 8 saat sancı çektim. Geriye dönüp baktığım da gerçekten çok güzel duygular hamilelik süreci ve doğum … 😇 O yüzden bol bol keyfini çıkarın bence 🥰