Merhaba sevgili anneler. Çok şükür bana da doğum hikayemi yazmak nasip oldu. Sanki hep okuyanlardan olacağım gibi geliyordu :)
1 şubatta oğluşumu kucağıma aldım çok şükür.
40 haftayı tamamlayınca dedim geleceği yok galiba yerini sevdi diyordum. Son 2 haftadır yapmadığım egzersiz kalmadı heralde, yürüyüş yaptım merdiven çıktım pilates topunda zıpladım bol bol bide hurma yedim. Ama bizim oğlan ufak sancılar bile vermedi . Sadece çok hafif bir adet sancısı gibi birşey hissettm o kadar.
1 şubatta doktor kontrolüm vardı sabahtan. Artık son kararı verecektik, nst de sancı çıkmadı gene ama çocuğun kalp atışlarında biraz düşüş vardı uyuyor olabilir ya da sıkıntıda bilmiyorum dedi doktorum, suyu da biraz azalmış boynunda da kordon görünüyordu. Açıklığım da ben hiç sancı çekmememe rağmen 3 cm olmuş. Acı eşiğin yüksek demekki bu iyi bir şey dedi doktorum.
sonuç olarak doktorum istenirse birkaç gün daha beklenir ama ben olsam riske atmazdım açıklığın da müsait bence doğumu suniyle başlatalım dedi . Bende zaten artık doğsun istiyordum riske de atamazdım, eve gittin kahvaltı ettim ve hastaneye gittik sakin sakin . 15:30 da suni takıldı 2 saat birşey hissetmedim. Saat 17:30 gibi hafif sancılar gelmeye başladı. Ama öyle dayanılmaz değildi. Saat 18:30 gibi doktorm geldi kontrol için doğumhaneye götürdü, 6 cm olmul bile harikasın dedi. Sonra odaya göndermedi burdan takip edelim dedi. Bi süre nst takibi yaptı sonra sancım arttı ayağa kalktm yürüdüm hemşire sırtıma masaj yaptı sürekli, 2 saat bu şekilde sancı çektim, arada çatı konrtolü yaptılar 7,8 cm olmuştu bile. Tabi bu arada sancı baya sıklaştı. Meğer acı eşiğim o kadar da düşük değilmiş 😂 baya acı çektim yani. Ağzım çok kurudu su içemedim sezeryan olma olasılığından dolayı, ağzımı çalkaladım sürekli, son anlarda plates topunda zıpladım o sıra eşimi çağırdım biraz beni anlayan birine ihtiyaç duydum. Topta zıplarken aşırı büyük tuvaletim gelmiş gibi bir his oluştu, ama cidden tuvalet sandım bişe demedim, doktor ıkınma hissi baskı var mı diyince baktım cidden sanki bişe itiyor gibi dedim hemen Çatala aldılar eşim dışarı çıktı, sonrası çok hızlı gelişti ben diyorum ki tuvaletim geldi, doktor geldiyse yap diyor ıkın yap diyor bişe olmaz diyor meğerse çocukmuş o hissettiğim zaten lavman yapılmıştı tuvalet olamazdı 😂 tam sancı geldiğinde zirve noktasında ıkın diyorlar. Sancı geldiğinde ıkınmak da zor oluyor biraz . Ama o an bir güç geldi ve ıkındım. Sanırım 3-4 ıkınmaya bebeğim kaydı içimden. Ama son ıkınmayı baya nefes almadan uzun uzun yaptım. Elhamdulillah. Bebek çıktığı andaki rahatlamayı anlatamam. Sonra kesi atılmış onun dikişleri yapıldı. İnanın kesi atıldığını hiç hissetmedim ama dikilirken biraz hissettm ama çok az böyle acıdan çok orda uğraşıldığı hissi gibi. Sonuç olarak 4 saat gibi bi süreçte doğumum oldu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Normal doğum yaptığıma inanamıyorum hala. Son anda beni korkutup sezeryana alırlar diye çok korkuyordum. Biraz uzun ama eminim burdaki çoğu gebe benim gibi böyle ayrıntı hikaye istiyor. Ben öyleydim çünkü😊
Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın.
benden tek tavsiye bağırmayın sancı çekerken, nefesinizi doğrı alıp vermeye çalışın, orda sancı çekerken kimse sizi anlamıyor gibi gelebilir size, ama emin olun en kısa sürede sonuca ulaşmanız için yapılıyor her şey. Ikınma hissi geldiğinde sonuna kadar zorlarsanız daha az acı çekmiş ve doğumu kısaltmış olursunuz.
kendinize ben güçlüyüm be yapabilirim diyin. Sonunda hepsi geçiyor. Bebeğinizi kucağınıza alınca 😊 okuduğunuz için teşekkür ederim