Buse0809 Ya bu 2. Tarama testi ne oluyor. İlk gebeliğim olduğu için bilmiyorum yaptırmak iyi mi kötümü sizce
Oysul Buse0809 benim tavsiyem ne kadar test, kontrol varsa hepsinin yapılmasıdır. 2li, 3lu, şeker yüklemesi, 3 kez perinatalog ta detaylı usg ye girdim. Aklımda hiç soru kalmasın diye yaptırdım.
Bedis94- Buse0809 bebeğin ense kalınlığına bakılıyor kan veriyorsun hastalık var mı yok mu diye. Bence en önemlisi detaylı ultrason ama yinede yaptır canım
Havva Buse0809 hiç bir zararı yok canım dowm sendromu olup olmadığına bakıyorlar ense kalınlığı burun yapısı bide kan alınıp bakılacak değerlere aynı gün o kadar eğer değerlerin yüksekse ultrasonda ense kalınlığı varsa üçüncü tarama yapılıyor yok normalse genelde yapılmıyor 3lü vs
Oysul Buse0809 lutfen doktorunuzun gerekli gördüğü testleri yaptırın korkmayın. Sıvı alınmayacak Zaten 2li testte ama ola ki gerekirse de onu da yaptırın. 🌺🌺 inşallah cok güzel bir gebelik geçirirsiniz 🙏🙏
Sedaerhan Buse0809 ikili tarama testinde sıkıntı cıkarsa üçüncü ve dörtlü tarama da alıyorlar testi .down sendromu var mı yok mı diye kandan baktılar benim değerlerime
Nurayademir Buse0809 ben yapdırmadım testın güvenirlik payı fazla yok ve amniyotez sıvısını eğer teste problem olursa alıyorlarmıs karnından alınıyormus sıvı bebeğe zarar verebiliyormus