Sumisalii Simdi soyle anlatayim ozel tamamlayoci saglik sigortasinda gebelikte faydalana bilmek icin gebelikten en az bir yil once bu sigortamin yapilmis olmasi ve gebelik teminati eklenmis olmasi ve 12 ay ya da emin olmamakla beraber 6 ay gebe kalimmamis olmasi lazim. Benim eşim sigortaci oldugu icin benim evlendigiizden beri tamamlayici saglik sigortam vardi yapmisti. Gecen yil yenileme zamani gelincede gebelim teinati ekledi zaten planda bu yil icin gebelik dusuncemiz varsi isabet oldu. Ortalama fiyat araligi 1200 ve 2000 kusur arasi degisiyor diye biliyorum. Herseyi karsiliyor yani sgk nin devlet hastamesimde ucretsiz olarak yaptirdiginoz herseyi tamamlayoci saglikta ozel hastanede karsiliyor. Ben Allianz sogorta kullaniyorum ama yeni bir uygulama ile sanirim Ray sigorta gebelikte de tamamlayici saglik sigortasi yapiyormus. Bizim acentenin ray sigortayla anlasmasi olmadigi icin ayrintisini bilmiyorum ama ozel tamamlayici saglik sigortasi gebelik teminati diye netten baktiginizda ayrinto gorebilirsiniz. Yillik 10 tane normal diger poliknikler icin 10 tanede gebelik ocin muayne hakki ve sinirsiz test tektik yatarak ve ayakta tedavi hakki mevcut. Dogumu ve dogum sonraso bebegin ilk 15 gun bakiminida karsiliyor. Benim.mayis ayinda yenilemem gelecek o zaman esim bebegide ekleyip onunda faydalanmasini saglayacakmis. Boyle yani cook buyul faydasini goruyorum ben. Cunku ayni zamanda endokrin ve norolojo hastasiyim onlarada ozelde ucret odemeden tum islemlerimi yaptiriyorum. Tek.odedigimiz katli payi olarak muayneden once 15 tl aliyorlar. Bu sekilde bir sigorta arastirmanizda fayda var.