inanamiyorum buraya girip kendi dogum hikayemi yazdigima hala ama gercek su ki oğlumun teyzeleri ben doğurdum 😇 oğlum şuan yanımda uyuyor. gelelim hikayemize. hamileliğimin 32. haftasinda hafif preeklamsi (gebelik zehirlenmesi) geçirdim. bunun nedeninin 2 bobregimdede tas olmasiydi maalesef. alfamet ve sıkı önlemlerle ancak 34+2′ye kadar dayanabildik. 03.02 tarihinde eşim saat 15.00 gibi aradı işten gelirken. ben annemde kaliyordum 2 haftadir. eşimden cigkofte dürüm istedim sepetle cekicem dedim. annem de benim evime temizlige gitti dogum yaklasti diye ertesi gun de kayinvalidem gelicekti hastane çantasını falan hazirlicaktik. eşim dürümü bıraktı. sepetle cekerken çamaşırıma tutamadığım bi ıslaklık aktığını farkettim. karnimi mermere dayadim ondan heralde dedim. 2 adım attım birdaha yogun geldi. hemen tuvalete koştum pijamami indirdim bacaklarimdan süzülenin suyum olduğunu anladim. hemen annemi aradım eşimle gelip aldilar beni hastaneye gittik. yapilan muayene sonucu suyum geldiğini ve doğumun başladığını söyledi doktorum. takipli hastanemde küvez olmadigi icin doktorumun tavsiyesiyle başka bir hasteneye gittik. burada da hemen nst takibi ve tansiyon takibi başlandı. saat 19.00 ve sabah 06.00 saatlerinde 2 doz ciger gelistirici vuruldu. nst de bebek hareketleri azalınca 04.02 tarihinde saat 12.50de acil sezeryana alındım. bebeğim kesin kuveze alinicak dediler. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. cok panik oldum dudaklarim kurudu resmen. tansiyonum düştü 11 5e. dil alti verdiler. ama hicbisey korktugum gibi değilmiş. yanimdaki hemsire saçları göründü dedi. 2 dakika sonra ciyaklayan bir yaramaz 😇 temizleyip getirdiler göğsüme koydular öptüm. canavar gibi dogdu dedi doktorum. sonra beni odaya aldılar. annemleri yukari çıkarmışlar. ben geldiiimmm dedim. kiziimmm oğlun da gelicek birazdan dedi annem. nasil yani küveze girmicekmi dedim hayir dedi. o an sevinçten haykıra haykıra ağlamaya başladım. yatagimi yatirdilar altimi bagladilar hem agliyodum. eşim yoktu. onu sordum eve battaniye almaya gitmiş. bize küveze giricek dedikleri icin battaniye getirmemiştik. eşim gitti geldi. kapidan içeri girer girmez bana koştu öptü defalarca sarildi aslansın sen diye sevdi saçlarımı. sonra oğlumuz geldi. 2300 gr 44 cm minik bir savaşçı. sütüm gelmediği icin sarilik olmasin diye mama verdik. gece 4 kere kakasini yaptı hıçkırmaya basladi midesi genisliyormus. kakasini yapmasi beslendiği anlamina geliyormus. bugun de aldik oglumuzu evimize getirdik elhamdülillah. 34+3 de gelen minicik savaşçı oğlumuz kuveze girmeden beşiğini yatti cok şükür. burada dua istedigimde eden merak edip yorum yazan herkesten Allah bin kere razi olsun. Rabbim isteyen herkese saglikla kucağına almasini nasip etsin inşallah 💙💙