Akise_123 Merhaba arkadaşlar, 2 saat sonra sezeryan olucam, tecrübeli annelerin sezeryan sonrası tavsiyeleri nedir acaba, oturma kalkma, yeme içme gibi. Bide kabız olmamak için neler yaptınız ilaç kullandınız mı
fatosd84 Akise_123 46 günlük anneyim sezeryan oldum bende spinal belden uğuşmalı oldum çok heyecan yapma bebeğine kavuşma anını düşün sürekli herşey beyinde bitiyor belden uğuşma geçince tabi ki acıyor ameliyat yeri antibiyotik ağrı kesici verdiler 6 saat sonra yürüdüm su içtim çorba hoşaf içtim 2 saatte 1 tuvalette gittim akşama doğru Burçak bisküvi kayısı suyu içtim gazımı çıkardım yürüyüş yapın sürekli yatmayın derim hayırlı doğumlar inşallah
Busrozbek Akise_123 tamemen uyutularak sezeryan oldum. Sezeryandan sonra ilk 3günün biraz sıkıntılı geçer sonra toparlarsın. Sütün gelmeyebilir üzülme sonradan geliyor. Yanında fazladan pijaman olsun. Kabız yapmayacak gaz yapmayacak şeyler ye
Ozgeyildirim Akise_123 Doğum sonrası kalkabilirsin dediklerinde bol bol hareket edip yürümenizi tavsiye ederim. İlk doğumumda sezeryan oldu ve refakatçim yoktu her şeyi kendim yaptım hareket etmenin çok faydasını gördüm. Birde hoşaf vermişlerdi içmem için hem süte hem kabız olmamaya faydası olmuştu.
Mom092 Akise_123 ilk yuruyusten sonra bol bol yurumeni tavsiye ederim o sekilde daha cabuk toparlanirsin bide nescafe 2 si bir arada ic bas agrin olmuyo bitter flan ye kabiz olmaman icinde kayisi hoşafı ic simdiden gecmis olsun saglikla al kucagina insallah ☺️
Akise_123 fatosd84 Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için🙏 kayısı suyu aldırayım ben de eşime.
Akise_123 Busrozbek Busrozbek çok teşekkür ederim 🙏 fazla pijama almıştım yanıma. En çok kabızlıktan korkuyorum.
Akise_123 Ozgeyildirim pandemiden dolayı benim de sadece eşim var yanında, o yardımcı olucak bana, umarım ben de sizin gibi hareketli olabilirim. Hoşafta bulmaya çalışıcak eşim ☺️
Akise_123 Mom092 çok teşekkür ederim 🙏🙏 kayısı hoşafını tavsiye ediyo herkes. Burda nerden bulabilirim bilmiyorum ama kayısı suyu da içsem olur sanırım
ece_2206 Mom092 sakinleştici yapıyorlar mı istediğimiz zaman benim kalbimde ritim bozukluğu var da :)
Avakado-34 Akise_123 Ben de geçen hafta spinal sezaryen oldum. Baş ağrım olmadı o konuda bişey diyemem. Kayısı ve üzüm hoşafı yapıp götürmüştüm baya faydaları oldu. Anestezinin etkisi geçince ağrın oluyor ama dayanılmayacak gibi değil. Ağrı kesici vuruyorlar zaten . Bol bol yürüyün. Yatarken kalkarken mutlaka zorlanacaksınız ama bebeğiniz için onun da üstesinden gelirsiniz merak etmeyin. Sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın inşallah bebeğinizi ☺️
Akise_123 Avakado-34 çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🙏🙏 zaten herşeye onlar için katlanıyoruz
Mhrcn23 Akise_123 Bol su yürüyüş ve spinal oluyorsan özellikle sade kahve. Sakın stres yapma ilk asamada belki sütün gelmeyebilir belli olmaz benim gelmemisti ilk gün göğüs pompasıyla sagarak getirdim insallah sansli olursun uğraşmazsın. Bir de bebeğini bol bol kucağına almaya çalış sahsen o ağrılı dönemde en güzel agrikesicim oydu
Akise_123 Mhrcn23 ne güzel söylediniz en iyi ağrı kesici sanırım o anda onun kokusu olucak 🙏💙 spinal olucam ben de inşallah. Az kaldı zaten 1 saate alırlar muhtemelen. Süt konusunda da stres olmamaya çalışıcam. Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim ☺️☺️
Arnisa Akise_123 kabızlıktan korkmayın bence normal doğum yapsanız korkun derdim çünkü onların dikişi alttan oluyo zorlanmamaları lazım. Sizin karnınızda olacak zorlamaz siZi bence. Gaz çıkarmak önemliymiş oyüzden hoşaf öneriyorlar. İnşallah doğumunuz çok güzel geçer. Ben daha yarı yoldayım ama sezeryan istiyorum. Sizde bize tecrübelerinizi anlatırsınız. Allah kolaylık versin canım inşallah 🙏🏻 bebeğine kavuşmana çok az kaldı nekadar güzel 😊
EsmamM18 Akise_123 suyu olmaz bacım hoşaf olması lazım.Şuan kış ayı bulmak zor. Kuru kayısı suyun içinde beklet bekşedikçe şişiyor. Sonra ondan hoşaf yap.
Mhrcn23 Akise_123 Allahim kolayliklar versin ne kadar agri ceksen de gecici olduğunu bil üzülüp stres yapma sağlıkla kucagina al insallah kavusuyorsunuz daha güzel ne olabilir ki 💙
Akise_123 Arnisa çok şükür sağ salim kavuştum oğluma 💙🥰 Sezeryan olucaksanız eğer hiç korkmayın, evet zorluğu var elbette. Sezeryan dan 5-6 saat sonra yürümek gerekiyor. O benim için en zor olanıydı. Dik yürüyemiyorsunuz ve dikişler ilk gün olduğu için inanılmaz ağrı yapıyor. Bugün daha iyiyim ama doktorum yarın daha da iyi olucaksın dedi ☺️ bence sezeryanın en büyük dezavantajı rahat hareket edememek, emzirirken de dikişler den dolayı istediğiniz pozisyonda alamıyorsunuz kucağınıza, altını henüz ben değiştiremedim hep eşim yaptı ve ebeler. Bunun dışında tuvalete gidip gelirken destek almanız gerekiyor. Ama ben bugün hep kendim gidebildim. Sanırım en zoru ilk günü.