Bsra06 mercimeginanne benim kardeşim sariliktan öldü şimdi yaşasaydi 30 yaşında olcakti annem hep sarı eşarp örttü sarılık olmasın diye… Ben beyaz örtüyorum ilk kızıma da beyaz örttüm 2. Kızıma da beyaz ortcem tamamen batıl inanç….
mercimeginanne Bsra06 Allah rahmet eylesin kardeşiniz için. Bu konu sizin inanmamanız için bir nedendir bişey diyemem…
Biyolog-anne Tahaninannesii sezeryandan sonra 2 gece tutuyorlar diye biliyorum bende. Gerçi henüz doğum şekli belli değil. Kimi pijama ile kimi gecelik ile rahat ettiğini söylüyor o yüzden 2 şer tane koydum bilemedim 🤷♀️
Tahaninannesii Biyolog-anne bende çantamı hazırladım sadece pijama konusunda ne eklesem diye kararsızım🤷🏻♀️
zynn Birminiginannesi toplamda 20 tane hastane çıkışı mi koydunuz. Fazla değil mi biraz? Başka.koyduklariniz da var çünkü
uykusuzbirben Birminiginannesi Yenidoğan sarılığını geçirmek için bebeğin üzerine sarı tülbent örtülmesi de çok sık uygulanan batıl inançlardan biridir. Ancak sarı tülbent örtmenin iyileşmeye sağladığı fayda ile ilgili herhangi bilimsel bir veri bulunmamaktadır. Ayrıca sarı tülbent göz yanılsamasına sebep olabileceğinden, tedaviyi de geciktirmektedir.bu yazı netten aldığım Bi alıntı. Sarı tülbentin faydasından çok zararı var ztn. Ve bu batıl inanca uyan malsf Bi çok kişi tanıyorum bende onlar adına üzülyrm şahsen. Bence sende tülbenti evde unuttum deyip başka Bi açık renk tülbent koy çantana böylelikle kaynananın dediğini yapmamş olursn.
Birminiginannesi uykusuzbirben kaynanama bana ölse unutturmaz bi gun ztn hastanede oda hep kucagıma fln olucagı icin sıkıntı yok🤷♀️ ztn sarılık olan cocuga mavi ışık tutuyorlar satılıgın tek caresi bol bol emzirmek
badekusunannesi Ben de yeni hazırladım 36.haftamdayım 10 lu hastane çıkışı 2 takım 3 çift çorap Ağız mendili 3 tane Bir kalın battaniye 2 penye battaniye Göğüs pompası Emzik Biberon Bez Benim için iki takım gecelik 3 takım kilot atlet 3 çift çorap Terlik Havlu Göğüs pedi Depend Gece pedi Ben bunları koydum canım
Buketg13 05122014 2 tane hastane çıkışı 1 tane yedek takım 3 tane zıbın ( hastane çıkışının içindekiler hariç ) 2 yelek 1 patik 2 battaniye 20 tane bebek bezi pişik kremi biberon alt açma örtüsü tek kullanımlık pamuk Anne için de İki tane pijama takımı Çorap İç çamaşırı Terlik Çıkış için ayrı kıyafet Ped Makyaj malzemesi fotoğraf çekimi için Yelek Çok abartmamaya çalıştım küçük valiz ve bebek bakım çantası ile gidicem ekstra lazım olan olursa eşim temin eder zaten
Hanz 05122014 https://imgyukle.com/i/H7SmPA böyle yüzeysel hazırladım daha girecekler var aklima gelenler; Benim icin; sabahlik sicak su torbası yiyecek icecek süt arttırıcı çay plates topu süt sagma pompası gumus gogus ucu aparatı terlik korse havlu makyaj malzemesi, bakım urunleri hastaneden çıkarken eşofman ayakkabı toka vs. bebek icin ise; eldiven şapka yedek bir tane tulum bir tane pijama takımı bir tane baddaniye puset Örtüsü vs.
Nurov 2 adet hastane çıkışı 1 kundak 1 battaniye mendil emzik 1 pijama takımı, 1 elbise sabahlık, terlik depend, bebek bezi, mama lohusa tacı, powerbank göğüs pompası, göğüs koruyucu İç çamaşırı, çorap ana kucağı(oto koltuğu) puset örtüsü
Birminiginannesi mercimeginanne sarılıgı onlemek icin bol emzirmek gerekiyor 40 gun ışık acık kalır ztn geceleri sarılık la alakası yok anne Lohusa oldugu icin gece kalkıp korkmasın fln diye bebek sarılık olunca mavi ışık tutulur hastanelerde bile
Sen1meleksin 05122014 Hastane çantam Bebek için: İki adet 5 li hastane cıkışı 1 tane ekstra alt üst takım 2 zıbın 2çorap Biberon Emzik her ihtimale karşı 3 Ağız mendili 1 Müslin örtü Bir adet örgü battaniye Bi adet kundak bezi Bir adet nohut battaniye Bebek bezi 12 tane Islak mendil ve peçete Puset Hurma+zemzem Kendim için; pijama takımı ve Ekstra alt pijama Yelek ve Hırka Çorap Kırmızı yemeni 2 Depend 3 normal ped Yastık kılıfı Çöp poşeti Terlik Göğüs pedi