Kızım 26 günlük oldu ama yine de yazmak istedim 😊 öncelikle Rabbim bütün hamilelere çok kolay bir doğum nasip etsin inşallah ve Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin Aminn🤗 yılbaşı akşamı nişanım gelmişti özel hastane de kontrole gitmiştim ama son zamanlar devlet hastanesine çevirdim yeni bir doktor gelmişti ve çok ilgiliydi ona gitmeye başladım çokta memnun kaldım doktorumdan neyse nişan gelince hastaneye gittik 1 cm açıklık var sancı yoktu 1 haftaya da 2 güne de doğum başlayabilir bişey diyemem ama hafta sonu burda doğum yaptıramıyoruz yasaklardan dolayı doktor olmuyor hafta sonu sancın gelirse akhisara git demişti o gün bize Akhisar da bize 1 saat uzaklıkta o gün eve dönerken eşime gör bak ben hafta sonu doğum yapıcam dedim tövbe de yolda doğurursan ben doğurtamam dedi hatta o da 😂 neyse bir hafta sonra cuma gecesi 3te uyudum sabah saat 5 buçukta suyum gelmeye başladı ama az az geldiği için ben altıma yaptım sandım 😂 iç çamaşırımı değiştirip geri yattım yine gelmeye devam etti orda anladım suyum geldiğini kalktım kirli çamaşırları makinaya attım evi topladım sancım hiç yoktu 8 buçuk ta eşimi uyandırdım suyum geliyor diye ben duşa girdim abdest aldım o kahvaltı hazırladı kahvaltı yaptık annemi bide kayınvalidemi alıp yola çıktık 10.30da hastaneye yatışımız yapıldı 3 cm açıklık vardı suyum gelmeye devam ediyordu yanımda depend vardı ama ebe eşimden hasta bezi istemiş eşim aldı geldi onu taktım bide mavi önlük verdiler onu giydim ntsye bağladı o ana kadar şok halindeymişim meğer eşim gelince anladım o gelince ağlamaya başladım ben çok korkuyorum gitme diye ebe Biz varız sen çok güçlüsün falan sakinleştirmeye çalıştı sonra söz verdi şuan sancın yok sancın başlayınca alıcam eşini diye ozaman sakinledim saat 3 te hala sancım yoktu açıklık artmadı suni sancı taktılar 2 dk sonra benim sancılarım başladı sancı varken ntsye bağlanmak zor sadece ama ben sancılar la başa çıkmayı öğrendim gözüm sürekli saatteydi 1 dk da 10 sn sancım oluyordu 20 sn rahat yine 20 sn sancı plates topuna oturdum eşimi aldılar o belime masaj yaptı benimle konuştu dikkatimi dağıtmak için sancı geldikçe plates topunda yavaş yavaş zıplayarak 10dan geriye saydım ve burundan nefes alıp ağızdan verdim ben bunları araştırmıştım ama 1 saat sancı çektikten sonra yapmaya başlayabildim çünkü anca aklıma geldi o sancılar dan kesinlikle sancıları böyle karşılarsanız çok rahat geçiyor nstde yatarken de sancı gelince ayağımla kendimi iktirip nefes ve sayma işlemini yaptım ozama da rahattım 2 saatte öyle rahat Bi sancı çektim evet çok ağrılı ama dayanılmaz değil dediklerimle çok daha rahat doğum yaparsınız kesinlikle aklınızda bulunsun saat akşam 17.55te doğum masasına yattım 18.00 da kızım kucağımdaydı şükürler olsun 3 saat sancı ya 5 dk da doğum oldu çok şükür 😂 6 kere ıkındım sadece o da ebem sayesinde kesinlikle çok güzel yönlendirdi beni çenenizi göğsünüze dayayıp sadece ıkının bağırmayın gücünüz tükenmesin 3 dikişim var dıştan sadece ve dikişleri hiç bir şekilde hissetmedim 1 haftaya düzgün oturmaya başladım depend kesinlikle tavsiye ederim Rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin inşallah 🤗