Hosgeldinbebek
Bazen durup ben de düşünüyorum, gerçekten istiyor muyuz, hazır mıyız, herkes çocuk sahibi olmak zorunda mı diye. Bir yanımız çok mutlu, bir yanımız da korkak. Bir düşük. Şimdi sıkıntılı geçen bir hamilelik süreci. Sabır, güç, tüm kavramlar kafamda karışık.
Çok yakın bir akrabamın yıllardır çocuğu olmuyordu. Sanırım birçok yol denediler tüp bebek vs hiç yolu yoktu onlar için. En sonunda, geçtiğimiz senelerde bir çocuk evlat edinmek istedi. Çocuğun annesi maalesef kötü bir hayat sürüyordu. O çocuğu evine aldığı gibi sütü gelmiş emzirmiş. Sonra annesi aylar sonra vazgeçti çocuğunu geri aldı yıkıldılar tabi. Geçen sene esirgeme kurumundan yasal yollarla bir çocuk evlat edinmek için işlemlere başlamışlar. İnanılmaz belki ama o çocuğu aldığı anda da gözyaşları içinde emzirmiş. Bu kadın hiç hamile kalmadı, vücudu hiç süt üretmedi. Mucize. Onu görünce anne olmak doğurmak demek değil diyorum sadece. Keşke hepimizin doğurma yeteneği olsaydı ama yok maalesef. O ablam, bana doğurmadan anne olmayı öğretti. KALBİYOLOJİK Anne diyor kendine. Çok doğru bir tanım. İnşallah günün birinde, kendi çocuğum olur ya da olmaz fark etmez, bakıma muhtaç bir çocuğa yuva olabilirim. Belki dünyanın düzeni, terazisi böyledir. Bir yanda doğuramayan kadınlar bir yanda annesiz kalan çocuklar.
İnşallah sizin için en hayırlı zamanda siz de güzel haberi alırsınız. Her şey gönlünüze göre olsun. Ama anne olmak doğurmaktan ibaret değil. Bu da hepimiz için bir öğüt olsun. 🌺🎈