Hamsicikk Kızlar göbek kordonu düşmeden banyo yaptıracak mısınız? Ayrıca göbek düşünce nereye gömülür ne yapılır , saklanır mı ? Bilen eden var mı ?
aaayLn Hamsicikk kiz cocuk kokar en az 15 gunde dusse :) dogumdan 24 sati gectikten sonra banyoya basla :) bazen 48 saati buldurabilirsin tercihine gore gobek baginida guzel kurula her seferinde hicbiseycik olmaz illaki dusecek 😊
Mcakir Hamsicikk ben yıkamayı düşünmüyorum. Üzerindeki tabaka ne kadar durursa okdr iyiymiş. Tabi dogumdan sonra sorcam yine. Islak pamukla silerim boynunu koltuk altını vs diye düşünüyorum. Göbek bağınıda bizde nerde okusun ya da ne mesleği yapsın istiyorsan oraya atılır / gömülür derler 🤷🏼♀️
Zehra-Onur Ilk oglumu 40gün boyunca hergün banyo yaptırdık hiç bir gün atlamadan şükürler olsun bi sorm yaşamadık göbek bagıda evde bir yere gömmedim Allah nasip ederse ikinci oğlumda olacak ondada hergün yıkarız 40gün boyunca
Hamsicikk Zehra-Onur ıslak kalınca göbek bağı geç düşüyor diyorlar. Öyle bir sorun yaşanmadı değilmi ? 🥰
Zehra-Onur Hamsicikk yok hayır tam zamanında düştü 1haftalıkken annelerimiz hep yıkamıs bizi 5tane cocuk büyüttü annem hepimizide aynı şekilde yıkamış hatta yıkarsan cabuk büyürmüş bebişler yıkamak iyi
Hamsicikk Mcakir bende her yerde öyle okudum bugüne kadar araştırmalarıma göre, ilk günler onu koruyan tabakayı çocuğu yıkayarak yok etmeyin diye .. kordonunu saklayayım ozaman, o mesleğine karar verince kendisi gömsün nereye isterse 🤣
Zehra-Onur Vallahbizim 1haftalıkken düştü şükür hiç bir sorun yaşamadık annemde kayınvalidem de 5tane büyüttü aynı şekilde 40gün yıkanır ben öyle yaptım herkesin kendi tercihi tabiki kuruladıktan sonra sorun olacağini düşünmüyorum
Zeynep0606 Mcakir simdiki doktorlar kordon dusmeden yikamayin diyor benim 3. Gebeligim 2 cocuk yikandi zaten hastanede silip oyle giydiriyorlar yengem 3 tane dogurdu 2 si yikandi birini de doktoru dinleyelim dedik gobok kordonu yikananlara gore daha gec dustu yikanan bebegin daha cabuk dustugunu dusunuyoruz ama herkesin kemdi bilecegi birsey biz yikadik sen yika diyemem icinden ne geliyorsa onu yap cnm sorumluluk almak istemem🥰