ozge8693 Merhaba sevgili anneler. Ayrıntılı ultrasona girdim. Bebeğimin bir hafta geriden geldiğini söyledi perinatologumuz. Hafta geriliği plasentanın besin aktarımını yeterli düzeyde yapmamasından kaynaklandığını söyledi. İleride bu yüksek tansiyona sebep olup gebeliği olumsuz etkileyebilir dedi. Çok korktum böyle bir şey yaşayan oldu mu? Korkulacak bi şey var mı çok endişe ve üzüntü içindeyim. 21 hafta 4 günlük hamileyim ama ultrasonda 20 hafta 3 günlük görünüyor.
Mervenur19 ozge8693 canım benim ilk haftalarımdq olmuştu ama çok dikkate almadım burda da okuduğum kadarıyla hep yakalar diyolar gene bilmiyorum yorum yapıyım üstte kalsın
Serendipity ozge8693 bir hafta iki hafta onde ve geride olmasi normal kabul ediliyor. Daha yolun yarisindasiniz bebek birden atak da yapabilir endise etmeyin, tabiki yine de her kontrolde olcumlerine dikkat edin ama cok ciddi bir sorun olmadikca onemli degil. Benim de oyleydi 30.haftalara dogru one bile gecti daha cok degisir yani siz yemenize icmenize dikkat edin, bebek saglikliysa cok kafaya takmayin henuz cok erken ;)
gozde_arel ozge8693 doktorun baya abartmış bu herkeste oluyor neydeyse. Benimde bir hafta önden gidiyor. Normale dönüyor zaten
Emel38 ozge8693 muz,kaşar peyniri,süt yoğurt, elma , ayva , kuruyemiş sade soda ve bol su tuketiyorum.1 hafta önde bebegim ilk günden beri maşallah..tavsiye ederim
ozge8693 Serendipity umarım her şey yolunda gider. Doktor beslenmeye alakası yok plasentadan dolayı geriden geliyor dedi.
Sema05 ozge8693 bende de 22. Haftada direnç görüldü ilerde beslenemez erken olur yada aynen karnında ölür denildi. Sevk edildim başka hastaneye felan. Ama gerileme yokdu sadece direnç centigi gördüler damarlar daki. Bende her gün düzenli kaşar peyniri muz süt yoğurt bol yeşillik portakal özellikle aç karnına üzüm pekmezi al kan akışını düzenliyor. Ceviz . Sürekli bu şekilde devam ettm iki hfta da bir kontrol edildi şu an 26 hftalik hamileyim sorunun gectigni birşeyin görünmedgni kan akışınınin normal izlendiğinin haberini aldm şükür ve iki doktora gorldm bebekde haftası ile uyumlu gitti hatta kilosu bile dört günde fark etti hemen bu şekilde beslenmeye özen göster. Hamur işini kesebilir sin. Üzüm pekmezini ihmal etme bu korku bana yetti bir aydır cnm yanmıştı her gece saat 4 gbi kalkıp iki yemek kaşığı içiyorum. Ve sol tarafına yat kan akışı için . Bana geçti denildi ama bacağım pert sırt kan akışı sağlansın bebek beslensin die herşey değer. Sağına donme sırt üstü yatma cnm
ozge8693 Sema05 bana da iki çentik var dedi ama direnç çentiği mi onu anlamadım plasenta besin aktarımını yeterli düzeyde yapmıyor ondan dolayı geriden geliyor dedi Yani çentikli bir şey dedi ama net anımsayamadım şimdi. Pazartesi kendi doktoruma gideceğim bakalım o ne diyecek. perinatolog bu yorumları yaptı ama kadın doğum doktorum başka yorumlayabilir
Sema05 ozge8693 besleyememis saten damarda ki çentik den oluyor mus cnm bu senenin büyük sorunu bu bnce gercekden çok fazla kişide çıkmaya başladı benm üçüncü hamilelik böyle bişey ne duydm be gördüm bunda çıktı ama smdi düzeldi birşey yok deniliyor
Annekus ozge8693 benim doktorum da bana Bi hafta geri demisti ilk hamileligimde suyuma baktırdı suyum gayet iyi olunca bir haftadan birşey olmaz dedi suyun iyi mi