Pamugunannesi1 bende öyleyim canım az önce bile duş alırken en son çıkarken boy abdesti alayım dedim boğazıma su kaçtı öksürdüm sonra nasıl öğürdüm var ya zor tuttum kusmamak için yani şu an kendim için yesem neyse derim ama bebek için mecburen midemde bi şeyler tutmalıyım diyorum. Ve tekrar söylüyorum inan ki psikoloji çok çok önemli. Mesela ben evde yapılan yemeklerdense misafirlikteki ya da komşunun ya da dışarıdan alınan yemekleri daha iyi yiyebiliyorum. Neden bilmiyorum inan psikolojik işte. Başkasının evine gidince daha iyi hissediyorum kendi evimde herşey kokuyor bana. Ve dışarı çıkınca daha rahat daha ferah hissediyorum midem bulanmıyor. Evde hep yat yat insan kafayı yiyor insan zaten kendini hasta görünce daha da beter hasta oluyor. Bu arada geceleri mümkünse tek yat. Ben eşimin normal kokusuna bile dayanamıyorum bi de sıkışık geliyor artık yatak. Bi sağa dön bi sola dön uyuyamıyor insan. Bak tavsiyelerime uy iyi olacaksın. Su içemiyorsan şu tupper şişeler var ya zayıflamak için işte limonlu tarçınlı su yapıyorlar onlardan dene. Suya limon koy onu iç aroması hoşuna gider belki bu sayede içersin ben öyle yapıyorum. ☺️ Bak mesela cam bi sürahiye su koy içine nane yaprağı koy limonları yuvarlak dilimle koy ferah güzel bi görüntüsü olur içersin işte bu sayede. Mideni asla boş bırakma. Çerez ye sade fırınlanmış cips ye az yağla yapılmış patlamış mısır ye haşlanmışını da ye , haşlanmış patates ye, ayvayı tuzlayıp ye, meyveli kefir iç ki tuvalete çıkabilesin hem mideni de rahatlatır. Asitli şeylerden uzak dur. Kola falan içme maden suyu iç onun yerine. Ve narenciye meyvelerini de çok tüketme o da asitli ya mide asidini arttırıp kusmaya yol açar. Mümkünse yoğurt ye mesela bal dök yoğurda bi kaşık bile olsa ye onu. Böyle hafif hoş şeyler yemeye çalış hem kilo aldırır hem de miden boş kalmaz yavaş yavaş normal yemekleri de yemeye başlarsın. Mesela fırında balık ye yağsız şekilde fleto kısmını löp löp ye çok faydalı. Ve bunları da camdan dışarıyı izlerken ye ya da bi önerim olacak belki saçma ama ben iştahlanmak için youtube dan '‘mukbang’' videosu açıp karşımdaki kişi yemek yerken bende yiyorum. Mukbang dedikleri şeyi belki biliyosundur işte insanlar yemek yerken sohbet ediyor. Ama bazı youtuberlar var çok iştahlı yiyorlar önlerindeki yemeği. Valla insanın izlerken canı çekiyor umarım senin de çeker ve yersin ☺️🙏🏻 Bir de telefona çok bakmak da bu dönemde mide bulandırıyor mümkün olduğunca uzak dur instagramdan şundan bundan. Kafan rahat olsun. Sadece kendini ve bebeğini düşün stres yapma. Meditasyon yap. Ben son çare olarak onu görmüştüm yani saçma bulurdum ama gerçekten rahatlattı. Youtube a şifa meditasyonu yaz gir ordan dinle sonuna dek. Gözlerini kapat uzan rahatla. Rahatlatıcı müzikler dinle. Yani insan bedenindeki rahatsızlıkları fiziksel yolla dindiremiyorsa psikolojik olarak bir nebze dindirebiliyor. Buna tanık oldum ben. Zaten bu dönemlerde herkes kendisinin doktoru olmalı. İnşallah geçecek canım benim beraber atlatacağız inşallah. Dişimizi sıkıp sabretmeli dua etmeliyiz. Bu dediklerimi de sakın es geçme. Bu tavsiyeleri normal internet sitelerinde bulamazsın bunlar edindiğim tecrübelerle sabittir yani ve çok faydasını gördüm. Seninle de paylaşmak istedim. İnşallah sen de görürsün faydasını ve iştahın açılır. Ben 1 haftadır uyguluyorum bunları ve hiç kusmadım çok şükür. Midem de çok aman aman bulanmadı. Bu sayede 2 kilo aldım düşün bak 1 haftada 2 kilo yani çünkü sürekli dediğim gibi atıştırdım ki midem boş olmasın bulanmasın. Umarım sende de işe yarar. ☺️🙏🏻🙏🏻