Bende her gece uyumadan 1 doğum hikayesi okuyup öyle uyurdum, acaba benim hikayem nasıl olacak diye düşünüp duruyordum. Artık 40 haftanın sonuna geldiğimde doktorum pazartesi yatış vermişti 41+0 da fitil ile doğumu başlatacağını söyledi. Bende çok korkuyordum cünkü bebek 3800 kg olmuştu ama yinede normal doğumu denemek istiyordum. Hazırlığımızı yaptık sabah kalkıp yatışı yapıcaktık. Takiii ben gece 5 gibi sancılanana kadar😃 gece wcye kalkmamla bi ağrı hissettim ama doktorum bana hep bebek kilolu onun rahime baskısı diyordu ağrılarım için o yüzden dikkate almadım. Sonra baktım sürekli geliyor 10 dk 7 dk düzensizdi. Sonra annemi uyandırdım eşimi kaldırdım ve bunun doğum sancısı olduğunu anladım. Doktorumu aradım yatış vardı geleyim mi yoksa sancıların sıklaşmasını mı bekleyeyim dedim hemen gel dedi🙄 Bizde kalktık hastaneye gittik. Eşim işlemleri yaparken ben ntsye bağlandım sancılar 100 e çıkıyo evet ağrı çok ama diyorum ki amaaaan buysa ağrılar ben epidüral bile almam ohh ne rahat diyorum. Neyse nst çekildi sonra açıklığıma baktı ebemiz ve 2 cm dedi. Ben şoook. Hemen suya meryem ana otunu koydurduk. 1 saate yakın bekledim kendi doktorum geldi bende bakıcam açıklığa dedi bi baktı 4 5 cm arası. Ya süpersin diyo doktorum 1 saatte kaç cm açılmış. Sana suni sancı falan yok diyor 😀 bende diyorum ki allahım sancıları neden hissetmiyorum😂😂 çoook az adet olur gibi geliyor 😃 sonra neyse bana odama çıkıp duş almamı söyledi doktorum. Bu açıklığını arttırıcak ve yürü dedi. Odama çıktım duş almamla bir ağrılar gelmeye başladı. Nefesimi kesiyo. Ama dayanamıyorum koridorda eğilip kalıyorum hemşirelere epidürali yapın diyorum anestezi doktoru çok yoğun diyo. Ya ben 5 cm olmuşum nasıl yoğun diye basıyorum kalayı. Hemen aşağı aldılar beni. Bildiğiniz çömelip yürüyorum ağrıdan dayanamıyorum. Sonra anestezi doktoru geldi epidürali vurdu 3 defa da tuttu ama acımadı ben kendimi çok kastım o yüzden. Sonra bi uyuşma ohhhhh😅😅😅😅 anaaaa kuş gibi olmuşum😅😅 doktorum kalk yürü diyo ben yok diyorum kul gibiyim az uyucam😂 yarım saat 1 saat öyle böyle uyumuşum. Sonra açıklık için ebe geldi bakmaya. Baktı bide ne demesin açıklığın tam. Aha dedim geliyoooooooo. 😂 Yine sancılar başladı yavaş yavaş epidüral vurursak ıkınma hissin azalır dediler vurmadılar son dozu. Sonra çıktım çatıya. Ebe ıkınman geldikçe ıkın dedi ve bana tekniği gösterdi. Ben ıkınıyorum 15 dk falan oldu yoruldum biraz. Bıraktım ıkınmayı ebe diyoki elle bak kafası ucunda diyo bende ya olur mu diyorum inanmıyorum😂 bi elledim cidden bir parmak kalmış. Hemen doktoru çağırdılar geldi. 6 7 ıkınmada kaydı gitti içimden yavrucuummm öyle güzeldiki hemen ten tene temas yaptık ben ağlıyorum bu cocuk niye ses çıkartmıyo diye😂 doktor gülüyo ebeler gülüyo ben ya gülmeyin ağlamıyo bu diyorum annesinin kucağında o yüzden diyolar. Dikişlerimi atıyodu doktor benim aşırı canım yandı 15 dk falan dikişlerim sürdü. Doktoruma sordum kaç dikiş var diye söylemedi bile. Gerek yok bilme dedi çocuğunla ilgilen dedi. Israrcı olmadım. Doğum yaptığım akşamı hemen ayaklandım gayette yürüyorum duşumu aldım kendim oturup kalkıyorum gayet iyiyim. Öbür gün hemen taburcu olduk zaten😊 şuan minikiim yanımda uyuyo öyle güzel ki. Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. Doğumum ortalama 5 saat falan sürdü toplamda. Suni sancısız. Ben bukadar kısa olmasını yürüyüşe ve pilatese bağlıyorum. Asla ama asla hamileyim deyip yan gelip yatmadım sürekli yürüdüm günde yarım saat 1 saat. hiç mi yürüyemedim markete çıktım. Ev işimi kendim gördüm hiç destek istemedim ve squat yaptım sürekli. Kızlar oturmayınnnnnnn✌🏻 Herkese kolay doğumlar dilerim😍😌