Nuraybakay Hazır süt mü yoksa açıkta satılan süt mü tüketmeliyim? 🤔🙄 Fikir verebilen hangisi iyidir. Acıkta satılan sütü cok seviyorum ama kaynatmadan da içemiyorum imdat yardım 🤭
Dilek0809 Nuraybakay açıkta satılan sütü kesinlikle kullanmamanız gerekiyor özellikle gebelikte. Pastörize süt tüketmek en iyisi
Ortmenanne16 Nuraybakay gebelikten önce sütçümüzden alırdım yoğurt lor vs yapardım ama gebelikte market sütüne geçtim doktorumda paketli sütü tercih etsen iyi olur dedi
mavibahar Nuraybakay ben doktoruma sordum. Yoğurt falan yap ama içmek için 45 dk. kaynatman lazım o zaman yararlı bakteriler de ölüyor o yüzden pastörize iç dedi. Yağlı yada yarım yağlı farketmez. Süt ve süt ürünleri pastörize olmalı. 😊
Nuraybakay Dilek0809 normalde süt alışkanlıgı olmayan biriyim ama acıkta satılanı içerssm bi onu seviyorum. 1 defa içmiştim gebeyken daha da içemedm zaten hazır sütü hıc sormak aklıma gelmemişti doktora nyse ögrendiğim iyi oldu tsk ederim ablam 🤗🙏
masalsmomm Ortmenanne16 sütçüden alınan sütle yogurt yapmaktamı sakıncalı acaba bende markettekindense ev yapımı daha saglıklı diye düşünüyorum annem mayalıyor bana verıyor daha lezzetli oluyor hemde
Ortmenanne16 Nuraybakay hayır onun ayrımını önemli değil ama ben genel olarak her şeyi yarım yağlı tüketiyorum gebelik öncesi bir alışkanlık
Nuraybakay senell hazır peynir yani ben hazır tüketiyorum evde yapılmıs yogurt vs bse tüketmiyordum gebelik öncesinden bekarlıktan kalma alıskanlıgı
Ortmenanne16 masalsmomm ne kadar kaynatsanda mikrop kalabiliyor diye biliyorum malum enfeksiyon en dikkat edilmesi gereken şey gebelikte o sebeple market yoğurdu ve sütü alıyorum doğumdan sonra tekrar kendi yoğurdumu yapmaya devam edeceğim ama bebeğime yine günlük süt ile yoğurt yapacağım ek gıda zamani
UrazyadaMasal Nuraybakay pastörize günlük süt tüketmelisiniz. Açık sutlerde mikrop kalabiliyor çok kaynayınca da vitaminlerini kaybediyor bu yüzden pastörize edilmiş günlük süt kullanin