O kadar üzgünüm ki bu adaletsizliğe…
8+4 haftalık hamileyim. Normalde Reyap’ta Nereida hocamın takipli hastasıyım. Rutin genel kontrol için verdiği tahlil listesini fiyatı 1400′ü bulunca devlette yaptırayım diyerek buraya gittim. Hasta kayıttan giriş yaparak Kadın Doğum 10 polikliniğine girdim. Girdiğimde her yer kan içindeydi ilk gebeliğim, vajinal ultrason daha önce yapıldı ve doktorumun sakinliği ile gözümüzde büyüttüğümğz her şey kolau gelmişti. Bu manzara ile karşılasınca Allah’ım dedim ya buraya gelmek zorunda kalsaydım(!) Kendimi oraya gitmek zorunda olan anne adayları yerine koydum. Ağlamak geldi sadece. Doktor muayne etmeden tahliller girmem bir de bizi beğenmeyip özele mi gidiyorsunuz, dedi. O örtüler eminim haftalardır aynıdır, sırt üstü uzandım kasıklarıma bastırıyor ki sanki düşmana “hmmm iyi, iyi” diyerek odadan o kanlara zıplaya zıplaya midem kalka kalka çıktım. Gebelik de değil, genç bir birey olsanız o manzara karşısında fobiniz oluşmaması imkansız. Ben hala o koltuktaki beyaz çarşaftaki kan görüntüsünü aklımdan çıkaramıyorum. Allahım her anne adayı evladı için güzel yerlere gidebilsin, bu manzaralarla sinirler alt üst olmasın. Çok canım yandı, Hala kendime gelebilmiş değilim.