Minnosunannesiii Sezer28 çoğu kişi yapmayın diyor ama doktorların gerekli gördüğü birşey neden yapılmasın ki şeker yüksekse allah korusun bebeğe vurur önlem alınmazsa
Esosun Sezer28 hatta yarın yaptırmaya gidiyorum emin ol günlük aldığın miktarın çeyreğini falan yüklüyorlar yani bir bardak koladan bile daha az şeker
Esosun Sezer28 bide çoğu kişi öcü zannedebilir ama o kadar mide bulandırıcı değilmiş kayınvalidem de diyor git yaptır bende yaptırdım diye 😊 bebeğin doğuştan şeker hastası olup olmayacağı konusunu da eliyosun down sendromu tarama testi gibi düşün😊
Nnjwkwkl Sezer28 mesela.benim bı tanıdık aşırı.sekerden dolayı Allah korusun ölü doğum yaptı niye riske atasin ki canım olacaksa olur zaten ama tedbir senden taktir Allah’tan
Sezer28 @Esosun Esosun peki doktor benden bugun kan almadı sadece toz ilac verdi onuda orda iccem 2 hafta sonra ac gel dedi nerden anladı seker testi yapacağını
Htcklygt Tespit edilmesi gereken bi durum,çünkü bebek ölümüne kadar gidiyor sonu ,farkedilmeyip kontrol altına alınmazsa ::(
Htcklygt Sezer28 yani şeker hastaliginiz varsa ,ki şeker hastalığının illa öncesi olması gerekmyor hamilelik şekeri diye sadece gebelik döneminde çıkan bi şeker türü de var ,bunların varsa şeker yüklemesi ile tespit edilmesi çok önemli ondan bahsediyorum
Buketkucuk Sezer28 bence yaptırmak gerekiyor başka türlü şeker hastası olup olmadığın anlaşılamaz ne yazık ki ve Allah korusun şekerin varsa bu sende de bebekte de ciddi sorunlara neden olur
didemblr Sezer28 benim doktorum önce açlık ve tokluk şekerine baktı.eger yüksek çıksaydı yükleme yapacaktı ama bayağı düşük çıktığı için zaten çok şükür. Gerek görmedi şeker yuklemesine
Nurcannnnnnn Sezer28 zararlı birler değil ki ben yaptırdım birşey olmadı hatta hepatit b min çok iyi olduğunu ve bebeğimde sarılık olmayacğını da öğrenmiş oldum çok sevndm:) hem şekeriniz varsada önlem alınır yaptırın bence hiç tatlı yemiyormusunuz
Esosun Sezer28 canım bugün yaptırdım test. Önce açlık şekerine bakmak için kan alıyolar sonra sana bi içecek veriyolar benimki elmalı gazoz gibiydi ve tadı çok şekerli değildi millet nasıl kusuyo anlamadım😅 güzeldi tsdı beğendim 50 gramlıktı 5 dk içinde iç dedi içtim 1 saat tuvalete de çıkma bişey de yeme su da içme dedi hemşire tam 1 saat sonra tekrar kan verdim şimdi sonuç bekliyorum inşallah bişey çıkmaz😊 ha detay olarak doktorum aç gelmek zorunda değilsin dedi hafif bişeyler atıştır içinde şeker olmaması yeterli dedi mide bulantısını önlemek için fakat ben yemedim bulanmam çünkü hamilelikte bile bulantım olmadı düzgün. Birde içeceği atıyorum 10:40ta başladın içmeye 10:45 te bitirdin içtin. 11:45 te kan vermen lazım tam saati dakikası uymalıymış. Yaptırcaksan da şimdiden geçmiş olsun😊