Merhaba sevgili arkadaşlar. 30 haftalık hamileyim. Üzerimde çok yoğun baskı ve stres hissediyorum şimdiden. Kayınvalidem olsun, kayinpederim olsun, gerek görümcelerim olsun hamileliğimin ilk zamanından bu yana biraz fazla baskı kurmaya başladılar üzerimde. Her görüştüğümüz de, onlar gelip gittiğinde, gerek telefonla sürekli, bizim adetimiz böyle, bizde çocuk boyle bakilir, biz böyle çocuk yıkarız, kucağına almak alıştırmak yok, bizim aldığımız ve ördüğümüz kıyafetleri giydireceksin, beşiğini dolabını buraya koyacaksın, bizim misafirimiz çok gelip gidecekler, mikrop falan kapmaz herkes kucağına alacak, bebek arabasının modelini ve rengini biz seçeriz, eşini seviyorsan bize uyum saglarsin çünkü biz sürekli gelip gidicez vb. Emir cümleleleriyle baskı kuruyorlar üzerimde. Defalarca böyle konusmayin, ben çok stres oluyorum dediğim halde halen devam ediyorlar. Eşim ailesine göre biraz pasif kalıyor, o da karışmayın diye söylüyor gene devam ediyorlar. Fakat eşim de tam olarak tepkisini koymuyor. Doğumdan sonrasını düşünemiyorum, tahmin bile edemiyorum.. O kadar stres altındayım ki, bebeğime bile yansıyor bu durum.. Nasıl işin içinden çıkacağınımi bilemiyorum.. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, o kadar bunaldım ki, yazınca rahatlarım belki dedim.. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah….