bebisini-bekliyor Hatice_ee az pişmiş et yumurta, sucuk sakatatlar yenmemesi gerekiyor. Onun dısında ilk aylar hurma ve nar iyi değil diye biliyorum.
mervg1 Hatice_ee Yumurta, muz, peynir, yoğurt, kırmızı et, balık, ceviz, çiğ badem ve pekmez yemeye çok dikkat ediyorum ayrıca çiğ paketlenmiş ürünler salam, sosis, sucuk, sakatat ürünleri en başından doktorum yasakladığından tercih etmedim
Dmtny Az pişmiş veya pişmemiş et ve yumurta salam, sucuk, sosis, midye, sakatat yeme, asitli içecek içme demişti benim doktorum. Hamilelikte nasıl beslenilmesine gelirsek, her gün kahvaltıda yumurtanı eksik etme. Süt ve süt ürünlerini muhakkak tüket. Bebeğin beyin gelişimi açısından ceviz faydalı imiş her gün ceviz yemeye çalış. Yine muz gebelikte çok faydalı. Haftanın bir veya iki günü muhakkak balık tüketmeye çalış. Bir de ben her gün muhakkak bir tane maden suyu içmeye çalışıyorum, onu da öneriyorlar. Ve tabi ki her gün muhakkak en az 2 litre su iç. Kan değerlerine göre de doktor zaten beslenmen için önerilerde bulunur.
Bilge44 Protein ağırlıklı beslenmek çok önemli. Paketli ürünler dondurulmuş gıdalar ve az pişmiş et,yumurta,pastörize edilmemiş açık sütler, sakatat tarzı ürünler, aşırı tuz ve şeker bunlar uzak durulması gereken şeyler. Kan değeri düşmemesi için kahve ve çayı abartmamak lazım. 🌸Yine de kendinizi çok yıpratmayın canınız bir şey istiyorsa az da olsa tadına bakın. Mesela ben balık yerken kolasız yapamıyorum bir bardak o zaman içiyorum 🤷🏻♀️