rabia_rabia Merhaba hanımlar, gebelikte kaçıncı haftadan sonra yürüyüş, egzersiz vs.’ye başladınız? Bir de hangi sporları önerirsiniz?
Estur rabia_rabia 26. Haftadayız canım hala düzenli bir spor yürüyüşümüz falan YÖK 🤦🏻♀️ Ama şart bence benim evime yakın bir spor salonu bulsam gidicem de yok maalesef evde de yapılmıyor işte
zehra33 rabia_rabia ben 15. Haftadayım ilk baştan beri her gün yürüyorum bir de zaten sınıf öğretmeni olduğum için hep hareketliyim küçük çocuklarla uğraşınca böyle oluyor😊 şimdilik bi sıkıntı yaşamadım
rabia_rabia Estur ben 9+3’ üm. Eşim akşamları yürüyüşe çıkarmaya çalışıyor. Ama halsizliğim devam ettiği için zor oluyor. Bu konuda eş, kardeş, arkadaş falan birinden destek alabilirsiniz. ☺ Onlar yardımcı olursa sadece düzenli yürüyüş bile faydalı olabilir.
Deletedmom15257 rabia_rabia cnm sen çok yürüme daha yeni senin ben 19+4 haftadayim bana bile dr 30 dk yuru diyo yurursende dinlene dinlene yuru 😘
Sureyyasel Ben hamileliğimin başından beri doktorumun tabsiyesiyle sürekli egzersiz yürüyüş bol su baya abarttım ama😊şimdi 26 haftadayım yapamıyorum artık pek hergün yaptığım egzersizleri şimdi hafta bir kez yapıyorum oda çok yoruyor beni yürüdüğüm zamanlarda elim ayağım şişiyor hemen Hareketsizde kalmamaya çalışıyorum ama eskisi gibi değilim tabi
muhteriz bende 3 ayı bitirdim Ramazan’dan sonra eşimle yürüyüşe başlayacağız inşallah. Normal ve rahat Doğum yapan kimi duysam çok hareketli olduğunu iş yapmaktan kaçmadığını söylüyor Bir tanıdığıma doktoru karın kaslarının kuvvetli olması için hergün evinin bir odasını çömelerek sileceksin doğumu sana ben yaptıramam kaslarınla kuvvetinle her kadın kendisi yapar demiş
BusraMuratS muhteriz Aynen öyle evi süpürme diyolar eğilme kalkma diyolar ama bu seferde oturup bebeği 9 ay beklememiz gerekiyor. Bide ağırda kaldırıyosun mecbur alışveriş yapıyposun çamaşır asıyosun çok şükür doktor bi sıkıntı görmediyse ben yapmak taraftarıyım annelerimizin yüzde 90 ının normal doğum yapmış olmasının sebebi bu diye düşünüyorum 😊
muhteriz Deletedmom15257 herhangi bir tehliken mi var cnm hamileliğinde? Doktorun yarım saat demiş bence de çok uzun süre bel bacak ağrıtacak kadar yürümek tehlikesi olmayana bile zararlıdır belkide
Deletedmom15257 muhteriz benim herhangi bi sorun yok çok şükür herşey yolunda ama dr ayakta çok kalma yürüme fazla dedi
muhteriz BusraMuratS bence de yine şükür ki biz rahatsızlandığımızda yatıp dinlenecek ortamı ve vakti buluyoruz bizim annelerimiz kalabalık evlerde hamilelik geçirmişler mecbur kalmışlar bişey de olmamış sakınan göze çöp batar derler ya bazı durumlar öyle gibi
Sureyyasel Peki yürüuünce elde ve ayakta şişme oluyormu ?sizde bende oluyor çokta su içiyorum anlamadım sırf şişmesi diye bikaç gün yürümedim şişme olmadı😀