Neslibt72 Merhaba hanımlar. Polikistik Overı olup aynı zamanda gebelik isteyip soğan kürü yapan, faydasını gören oldu mu? Eğer yapan olduysa adet bitiminde mi başladınız, kaç gün uyguladınız, nasıl içtiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. 💕
Sekerr Neslibt72 canm ben yaptım bir faydasını görmedim sadece rahmi temizliyor acayip akıntım olmuştu kardeşimle beraber eş zamanlı yaptık aynı şekilde onda da akıntı oldu ve adetimizi geciktirdi.
Sekerr Neslibt72 adet bitince başlayıp 10 gün yumurtlama zamanına denk gelmemesi lazm. Çocuk düşünmeyenler 15 gün yapıyor daha sonra 6 ay ara veriliyor çünkü rahmi yoran bir işlemiş ve tadavi görüyorsanız da yapılmıyor.
Hayalim_s Neslibt72 Ben yaptım (pcoluyum) adet bitiminden 2 gün sonra başladım 15 gün boyunca sabah aksam aç karna içtim diger ay gebe kaldim simdi 39 haftalığız
Neslibt72 Sekerr herhangi bir tedaviye başlamadı doktor şu an tahlil vs yapıldı haftaya değerlendiricek yumurtalıkları tekrar kontrol edicek. Bugün bitti adetim yarın başlayıp haftaya doktora gidene kadar yapsam diyorum ama doktora da sormadığım için tedirginlik oldu
Neslibt72 Hayalim_s sağlıkla kolayca kucağınıza alın inşallah 🙏🏻☺️Gebelik başlayınca sıkıntı ortadan kalkıyor mu? Bende açıkçası bilmiyorum bugün öğrendim pco olduğumu bakalım başlayacağım inşallah yumurtlamaya kadar denemekten zarar gelmez yumurtamam genelde aynı günlerde oluyordu yaklaşık 7-8 günüm var öylede temizler mi biraz da olsa 🤔
Sekerr Neslibt72 deneyecekseniz 10 gün olarak deneyin sabah akşam aç karnına soğutmadan taze olarak yapacaksınız. 15 olmamasının amacı yumurtlama zamanı yapılmıyor çocuk düşünen kadınlar için
Hayalim_s Neslibt72 pco geçmiyor hep bizimle 😀gebe kalmaya engel değil ben pco olduğumu öğrenince belirtileri vardı zaten kilo artışı adet düzensizliği insilin önce bunları tedavi ettim rejim yaptım 2 ay insulin direncin için doktorum ilaç verdi onu kullandım sonra sogan suyu içip gebe kaldim
Bilge44 7cm yumurtalık kistim vardı henüz ilaç tedavisine başlamadan soğan kürüne başladım adet bitiminden 2 gün sonra. 15 gün içinde 3.5 cm küçüldü çok akıntım olmuştu bir sonraki ay da hamile kaldım. Ama prolaktinim yüksekti o ilacın da etkisi oldu gebeliğe,sadece soğan kürü değil ama bana hep iyi gelmiştir soğan 6 ayda bir yaparım ger sene👍🏻
Neslibt72 Bilge44 ben ilk defa deneyeceğim inşallah sonuçta doğal bir sebzenin suyu inşallah şifası olur hepimize 🙏🏻Çok geçmiş olsun. Doğumdan sonra devam ediyor mu?
Bilge44 Neslibt72 Kist en son 2cm idi şimdi o kist gitmiştir yeniden oluşabilir mi evet çünkü benim prolaktinim yüksek öyle olunca yumurta zor büyüyüp çatlıyor adetlerim gecikiyor 🤦🏻♀️kist doğumdan sonra prolaktin yükselince yine olabilir. Ama soğan kürü gerçekten şifa kaynağı rahmi temizliyor yumurtalıkları pcosa da faydalı olur ınanıyorum yapın deneyin🤗kokusu kötü ben burnumu kapatıp içerdim yoksa bana rahatsız edici gelirdi 🤭
Asliiiiim Bende de vardı 1.5 sene boyunca devam etti kisti yok ediyor diye kullandım 5 aydır adet olamıyordum 15 gün boyunca aç karnına içtim akşam içmeyi midem kaldırmıyordu adet olmayı beklerken hamile olduğumu öğrendim kistim de hala duruyor doktor bir zararının olmadığını söyledi ben soğan kürüyle hamile kaldım merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin ☺️
Neslibt72 Asliiiiim bende bugün başlıyorum inşallah umarım şifa olur önce sağlım sonra hayırlı bebekler diyelim 🙏🏻 10 gün boyunca mı içtiniz yoksa 15 mi?
Neslibt72 Sekerr teşekkürler başlıyorum inşallah umutluyum bakalım en azından vucudumu temizleyecek olması bile güzel ☺️
Eski9 Neslibt72 canım bende pkoluyum evlendigimde öğrenmiştim pko olduğumu adet duzensizliklerim vardı kiloluydum da o zamanlar sürekli gecikirdi adetim 1 sene çocuk olmadı dedik tedaviye başlayalım testleri topladık iki üç ay içinde rahim filmiydi hormon testleri falan rahim filmi çektirdikten sonraki ay hamile kaldım o ay birde soğan kürü yapmıştım artık hangisi vesile oldu bilmiyorum tedaviye baslayacakken kendi kendine oldu şükür ev tasiyorduk aklımdan tamamen çıkmış dusunmedigin beklemedigin anda oluyor sanırım en önemli tavsiyem pko lu arkadaşlar kilonuz varsa verin ben doğumdan sonra da kilo aldım daha sonra 1 2 sene düzgün beslenip 40-50 kg verdim maşallah adetler düzene girdi 2 3 gün geri çekiyor hatta her ay mutlaka kg verin kilosu olanlar soğan kürü de mide rahatsızlığın yoksa deneyebilirsin bir zararı olmaz sabah akşam 1 su bardağı içiliyor sanırım taze yapilacak hep 1 soğanı dörde bölüp 5 dk kaynatıp suyu iciliyordu sanırım netten bakabilirsin
Neslibt72 Eski9 ayrıntısıyla anlattığun için sağolsın canım 💕 hormon testleri vs bakılıyor inşallah haftaya kontrol var. Rahim filmini de çekelim dedi doktor ama bir sonraki ay yapalım onu dedi. Bir şeyler nasip oluyor vakti gelene galiba bakalkm bizim nasibimiz nasıl olacak 🙋🏻♀️Akışına bırakacaktım aslında doktora gitmeyecektim ama iyi ki gitmişim diyorum çünkü boşu boşuna bilmeden uğraşacaktık belki 5 ay önce gitseydim daha bilinçli ilerlerdim ama insan tahmin edemiyor bir sıkıntının çıkacağını