Esra_durusoy63 Ben ilk dogumumda yaptim. Ama benim bir kac tahlisizlik geldi başıma ondan gec yapildi. Cuma günü doğumum oldu ve 4-5 cm acilma olunca epidural yapılıyor. Benim 4-5 cm açılmam olduğunda cuma saatine denk gelmisti ve anestezi uzmani cumaya gitmisti. Geldiginde 6-7 cm olmustu açılmam ama ona ragmen yaptırdım çünkü dayancak halim kalmamıştı daha fazla. 15 dk icinde rahatladım. Ve dogumhanede gule oynaya dogum yaptim ciktim. Ağrılarım tamamen kesildi sadece bir kasılma hissediyordum hani tuvaletim gelmiş gibi bir histi. Hatta annem dogumhaneye girmeden yanıma geldi aa dogurdun mu dedi yoo dedim ee cok rahatlamışsın dedi ee epidural yapıldı dedim rahatladım tabi 🙈😅 ikinci doğumumda da insallah yaptırmayı dusunuyorum insallah bu sefer cuma dogum yapmam ayarlamaya caliscam elimden gelirse 🙈 Zaten 2.dogum daha kolay oluyor deniliyor direk 1 -2 cm açıklık oluyormus. Benim ilk dogumumda hic açıklığım yoktu doktorum doğumu baslatti zaten 1 cm o açıklık yapmıştı. Sonrada suni sanci ile baslatildi doğumum 3 saat suni aldim sonra cikarttirdim kendi sancimla devam ettim. Doğumdan sonra haftada 1 -2 bas ağrılarım oldu ama zamanla gecti bitti. İlac alinca yatinca hafifliyordu zaten.